Луценко звернувся до Ради щодо позбавлення Новинського недоторканності (оновлено)

Луценко звернувся до Ради щодо позбавлення Новинського недоторканності (оновлено)
Вадим Новинський
Фото Корреспондент.net

Йдеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Януковичем при незаконному позбавленні волі архієпископа Драбинка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся із поданням до Верховної Ради щодо притягнення депутата Вадима Новинського (Оппозиційний блок) до кримінальної відповідальності. Фотокопію документа Луценко опублікував у себе на сторінці у Facebook.

«Саме нардеп Новинський був учасником переговорів щодо зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату. Про це свідчать не тільки сам потерпілий Олександр Драбинко, помічник патріарха Володимира, а й ще один важливий свідок, який дав свідчення на нинішнього нардепа Вадима Новинського. Вадим Новинський проходить по епізоду узурпації влади на церкву як співучасник. Подання буде передане до Верховної Ради, де має бути розглянуте на Регламентному комітеті парламенту, а потім проголосоване у сесійній залі», – написала у себе на сторінці у Facebook речниця Луценка Лариса Сарган.

14639743_584521518413694_7337839410772807597_n

Сам Новинський неодноразово заявляв, що конфліктів із митрополитом у нього не було.

Як повідомлялося, «православний олігарх» Вадим Новинський задекларував сотні гектарів землі та об'єкти нерухомості у Росії, антикваріат та 79 компаній, у т.ч. за кордоном, де він є кінцевим власником. У власності родини – 6 авто марки Mersedes-Benz, 5 з них належать Новинському, одне – його дружині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: