Лукашенко про «Захід-2017»: Нападати ніхто ні на кого не збирається

Лукашенко про «Захід-2017»: Нападати ніхто ні на кого не збирається

Лукашенко розповів, навіщо його армії навчання «Захід-2017»

Майбутні білорусько-російські навчання «Захід-2017» не націлені на те, щоб на когось нападати, в чому зможуть переконатися запрошені закордонні спостерігачі.

Про це заявив 5 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді з керівництвом Державного секретаріату Ради безпеки Білорусі та силовиків передає білоруське держагентство БЕЛТА.

«Хотів би напередодні початку активної фази навчань «Захід-2017» почути інформацію від Міністерства оборони, яка ситуація в цьому плані. При цьому хочу попередити: досить виправдовуватися – оборонний характер наші навчання носять, ще щось. Є армія, є спільне угруповання Білорусі та Росії на західному напрямку. А якщо воно існує (ми ні від кого це не приховували), ми його будемо вчити воювати. Про всяк випадок», – заявив президент.

«Нападати ми ні на кого не збираємося. А якими будуть ці навчання – ми запросили практично всіх бажаючих. Нехай приїжджають і дивляться», – заявив Лукашенко. 

Як відомо, Росія і Білорусь заявляли, що в нинішніх навчаннях 14-20 вересня візьме участь 12 тисяч 700 військовослужбовців.

Країни-сусіди Білорусі, серед них держави Балтії і Україна, непокояться, що Росія може використати навчання «Захід-2017» для агресивної розбудови своєї військової присутності в регіоні, на східному фланзі НАТО, і перетворити Білорусь на плацдарм для можливого наступу на Україну.

Начальник генерального штабу збройних сил Білорусі генерал-майор Олег Бєлоконєв відкидає заяви про те, що спільні білорусько-російські військові навчання «Захід-2017» можуть бути використані для нападу на Україну.

Наразі Росія проводить військові навчання в окупованому Криму.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: