Лукашенко у Мінську зустрів Кадирова та визнав його «авторитет»

Лукашенко у Мінську зустрів Кадирова та визнав його «авторитет»

Олександр Лукашенко та Рамзан Кадиров 

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров 25 вересня відвідує Білорусь

Президент Білорусії Олександр Лукашенко визнав Чеченську Республіку перспективним торгово-економічним партером, а також «авторитетним регіоном».

Про це він заявив на зустрічі з главою Чечні Рамазаном Кадировим під час його візиту до Мінська, передає ТАСС.

«На сьогоднішній день ми бачимо серйозні тенденції до поглиблення наших відносин, незважаючи на якісь санкції, тиск з боку Заходу, а він здійснюється зараз на Росію, ми давно живемо під санкціями, але звикли і навчилися відповідати за себе і жити так, як ми вважаємо за потрібне», - зазначив Лукашенко.

За його словами, Чечня для Білорусії «дуже перспективний торгово-економічний регіон, авторитетний регіон».

«Ми хотіли не тільки співпрацювати з Грозним, з Чеченської республікою, а й разом працювати в цілому на Кавказі. Ми спокійно можемо створювати там спільні підприємства, спільний високотехнологічний продукт, вести торгівлю в вашому регіоні, не тільки на півдні, а й на півночі», - додав президент Білорусі.

Він сподівається, зокрема, брати участь в інфраструктурних проектах, автомобілебудівному бізнесі Чечні. Білоруси також можуть запропонувати свої послуги в сфері видобутку нафти та її переробки.

Зі свого боку Кадиров погодився, що розвиток міжрегіонального співробітництва зміцнює і білорусько-російські відносини в цілому.

«Ми кілька років вивчаємо економіку вашої країни. Наш уряд працює, є взаємодія. Упевнений, що сьогоднішня зустріч послужить не на словах, а на ділі розвитку наших відносин в економічному, промисловому, сільськогосподарському плані», - зазначив Кадиров.

Також відомо, що товарообіг Білорусії і Чечні в січні - липні поточного року становив $2,8 млн, порівняного з аналогічним періодом минулого року він збільшився на 33%.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: