Лутковська оприлюднила фото одного з арештантів Одеського СІЗО зі слідами кийка на спині

Лутковська оприлюднила фото одного з арештантів Одеського СІЗО зі слідами кийка на спині
Фото: Валерия Лутковская / Facebook

Уповноважена з прав людини заявила про намір відвідати ізолятор

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська оприлюднила фото одного із арештантів Одеського СІЗО зі слідами кийка на спині. Відповідне фото вона розмістила у мережі Facebook, звертаючись до генерального прокурора Юрія Луценка.

За її словами, фото арештанта було зроблене в Одеському СІЗО у суботу, 19 серпня, представником уповноваженого на Одещині.

«Це фото регіонального представника в Одесі, зроблене сьогодні (19 серпня – ред.) в Одеському СІЗО. Знаю, що там працює і регіональна прокуратура, але мені здається, що контроль має бути щільнішим! Це однозначно слід від кийка. Завтра (20 серпня – ред.) там може бути ще гірше», - написала вона.

Лутковська заявила про намір відвідати ізолятор у неділю, 20 серпня.

У свою чергу, Луценко у коментарях під постом повідомив Лутковській про запланований виїзд на місце комісії Генеральної прокуратури. Уповноважена подякувала генеральному прокурору і висловила жаль з приводу реакції Мін’юсту на повідомлення про побиття і висловила сумнів, що лише підвищення грошового забезпечення працівників міністерства (відповідну пропозицію у коментарях озвучив Луценко) зможе виправити ситуацію.

«На жаль, реакція МЮ – вивсеврете… Ох, не в грошах тут питання. Хоча й воно є. Питання в тому, як вони ставляться до людей. Це не вирішується грошами. Да ми й за це фото отримали зауваження, що підриваємо основи реформи», - написала вона.

Нагадаємо, в Одеському слідчому ізоляторі 17 серпня виявили розчленоване тіло дівчини - молодшого інспектора II категорії відділу режиму і охорони Олени П. Трагедія сталася в п'ятому корпусі СІЗО.

Вбивця зґвалтував і задушив дівчину, після чого порізав її на шматки і кинув їх в сміттєві баки.

Зазначимо, що підозрюваний в жорстокому вбивстві співробітниці СІЗО останнім часом практично не з'являвся у своїй камері, а жив у подвір'ї, де розміщувався свинарник. При цьому санкція суду на те, щоб ув’язнений більше двох годин був поза камерою, відсутня. Крім того ніхто із співробітників закладу за арештантом особливо не стежив.

За фактом загибелі співробітниці СІЗО 17 серпня ГУ Нацполіціі Одеської області відкрило кримінальне провадження по п. 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) КК України. На співробітників СІЗО відкрито досудове розслідування за статтею «службова недбалість».

Водночас, у Мін’юсті заявили, що ніякого побиття не було. Відповідну заяву зробив прес-секретар заступника голови відомства Юрій Маслак. За його словами, мало місце лише посилення режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: