Львівське сміття не вплине на екологію Києва, впевненні у Кличка

Львівське сміття не вплине на екологію Києва, впевненні у Кличка
Сміття у Києві

Спалювання сміття, що прибуває зі Львова, на вплине на екологію столиці, впевнений мер міста

Спалювання твердих побутових відходів зі Львова на київському заводі «Енергія» у короткі терміни не вплине на збільшення викидів у повітря та не погіршить екологічну ситуацію у столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, пише «Радіо Свобода».

«Завод «Енергія» приймає в будні дні від 600 до 1200 тон сміття на добу, на вихідні об’єми зменшуються в середньому до 250-300 тон на добу. Завод працює лише на 30% від своєї проектної потужності», - заявив Поворозник.

За його словами, проаналізувавши можливості підприємства, влада Києва погодилася допомогти львів’янам у складній ситуації.

«Наразі завод «Енергія» львівського сміття спалює трохи більше 15% від загального об’єму щодоби», – зазначив Поворозник.

При цьому, за його словами, викиди у повітря відповідають нормам і складають 38% від граничних. Він додав, що такі показники не впливають негативно на екологію у місті. Також Поворозник зазначив, що всі викиди надходять на очисну станцію Бортницької станції аерації.

Як відомо, раніше мер Львова Андрій Садовий повідомив, що третину сміття з Грибовицького сміттєзвалища у Львовів вивезуть до Києва.

У свою чергу еколог Володимир Борейко заявив, що прийняття на утилізацію побутових відходи зі Львова може спровокувати забруднення повітря у Київі, зокрема на Харківському масиві, Позняках, Осокорках і Печерську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: