Львівський бронетанковий завод оштрафували на майже 10 млн грн

Львівський бронетанковий завод оштрафували на майже 10 млн грн
Львівський бронетанковий завод

Суд стягнув з підприємства штраф за несвоєчасне виготовлення військової техніки

Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про стягнення з державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» до Держбюджету 9,8 млн грн за несвоєчасне виготовлення військової техніки. 

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Західного регіону.

У прокуратурі зазначили, що у грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом було укладено договір щодо виготовлення і поставки оборонному відомству тактичних бойових колісних машин «Дозор-Б» в кількості 10 одиниць, які призначались для використання у зоні проведення антитерористичної операції.

У зв’язку з перевищенням суми коштів, перерахованих Міністерством оборони над фактичними витратами заводу на виготовлення та поставку продукції, виконавець (ДП «Львівський бронетанковий завод») повинен був повернути замовнику кошти, отримані раніше як попередню оплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн.

Однак зазначені зобов’язання завод у добровільному порядку не виконав.

«Реагуючи на виявлені порушення та діючи в інтересах Міноборони, військовою прокуратурою заявлено позов про стягнення зазначених коштів у сумі 6,5 млн грн, а також штрафних санкцій у розмірі 3,3 млн грн за прострочення виготовлення та поставки військової техніки», - зазначають у відомстві.

Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для повернення цих сум та задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадуємо, 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України, ДП «Львівський бронетанковий завод» та посередника — засновника комерційної структури за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Того ж дня усім затриманим було повідомлено про підозру. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави. Розміри застави, призначені судом в якості альтернативи арешту підозрюваних, коливаються від 1,6 млн грн до 2 млн грн. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: