Львову загрожує спалах кишкових інфекцій

Львову загрожує спалах кишкових інфекцій
Львівське сміття

У Львівській міськраді прийняли повторне звернення до РНБО, Кабміну, голови Ради та президента про погіршення ситуації у Львові

У Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій. Про це заявив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Спостерігаючи за динамікою вивезення і нагромадження відходів, а також з огляду на підвищення температури повітря, я як начальник управління охорони здоров'я маю заявити про те, що в місті надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій», - сказав він на засіданні міської комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Зуб наголосив, що «ризик завдання шкоди здоров'ю жителів Львова ще не був таким високим».

«Якщо ми не забезпечимо регулярного та постійного вивезення сміття, то нас можуть чекати дуже неприємні наслідки, пов'язані зі здоров'ям населення міста Львова», - наголосив Зуб.

На сьогоднішньому засіданні Львівської міської комісії з питань надзвичайних ситуацій було прийнято повторне звернення до голови Львівської обласної державної адміністрації, секретаря РНБО, Кабінету міністрів, голови Верховної Ради і президента України про погіршення ситуації у Львові у зв'язку з невивезенням твердих побутових відходів, оскільки перше звернення залишилося без реакції.

У міськраді зазначають, що якщо і на це звернення не буде реакції з боку держави, влада міста звертатиметься до правоохоронних органів у зв'язку з бездіяльністю відповідних посадових осіб.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 т відходів, які нікуди вивезти.

Нагадаємо, 12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

19 червня лідер фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: