Люксембург дозволив компаніям видобуток корисних копалин в космосі

Люксембург дозволив компаніям видобуток корисних копалин в космосі

Рік тому уряд Люксембургу заявив про підтримку досліджень у сфері космічного видобутку копалин 

Багато астероїдів містять величезні резерви металів - заліза, нікелю, кобальту, вольфраму та інших

Люксембург став першою європейською країною, яка прийняла закон, що дозволяє приватним компаніям вести видобуток корисних копалин в космосі.

Нормативний акт, який набуде чинності 1 серпня 2017 року, встановлює процедури затвердження космічних видобувних проектів, порядок комерційного використання ресурсів та принципи контролю за реалізацією проектів, повідомляє Metalinfo.

У 2016 році уряд Люксембургу запустив ініціативу Space Resources.lu, в рамках якої заявив про підтримку досліджень у сфері космічного видобутку корисних копалин і початок розробки законодавства у цій сфері. Після цього американські компанії Deep Space Industries і Planetary Resources, які просувають подібні проекти, відкрили свої філії в Люксембурзі.

Космічний видобуток корисних копалин передбачає вивчення та комерційне використання навколоземних об'єктів. До них відносять кілька тисяч астероїдів, комет і великих метеоритів, орбіта яких знаходиться в безпосередній близькості від Землі з можливим наближенням до неї на відстань до 450 тисяч кілометрів.

Передбачається, що багато астероїдів містять величезні резерви металів - заліза, нікелю, кобальту, вольфраму та інших. В останні роки деякі приватні компанії розглядали можливість організації експедицій на ці космічні об'єкти з метою видобутку на них мінеральних ресурсів.

Як повідомляв «Главком», китайські науковці спробують виростити картоплю на Місяці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: