Маккейн розкритикував поступки Трампа Росії в сирійському питанні

Маккейн розкритикував поступки Трампа Росії в сирійському питанні
Джон Маккейн

Глава комітету звернув увагу, що Білий дім досі не сформулював свого бачення по Сирії

Незважаючи на перебування в лікарні та серйозний діагноз, голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн розкритикував рішення президента Трампа згорнути програму ЦРУ щодо надання допомоги сирійській опозиції.

У офіційній заяві, опублікованій на власному сайті, сенатор підкреслив, що це рішення відповідає інтересам Росії.

«Якщо ці доповіді є вірними, адміністрація відверто грає на руку Володимиру Путіну. Йти на будь-які поступки для Росії, не мати більш широкої стратегії для Сирії – це безвідповідально і короткозоро», – наголошується в документі.

Глава комітету звернув увагу, що Білий дім досі не сформулював свого бачення по Сирії після перемоги над ІДІЛ, не кажучи вже про комплексний підхід до ситуації на Близькому Сході.

«Ключовим елементом американської стратегії має стати усунення Асада від влади в якості одного з компонентів завершення жорстокого конфлікту в Сирії, який (свого часу) підштовхнув до розростання ІДІЛ», – наголосив сенатор.

Іншим фактором, який підживлює конфлікт, він назвав триваючий «злочинний вплив» на ситуацію з боку Ірану.

Крім того, Маккейн підкреслив, що після шести місяців роботи адміністрація досі не має стратегії перемоги в Афганістані. «Вже середина липня – той термін, коли адміністрація пообіцяла представити цю стратегію Конгресу, і ми все ще її чекаємо», – підкреслив сенатор США. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/07/21/makkeyn_rozkrytykuvav_postupky_trampa_rosii_v_syriyskomu_pytanni_1136931

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: