Меркель погодилася обмежити кількість нових біженців

Меркель погодилася обмежити кількість нових біженців
Лідер ХСС Хорст Зіхофер і Ангела Меркель

Ангела Меркель тепер може почати попередні переговори щодо урядової коаліції

Канцлер ФРН Ангела Меркель погодилася на обмеження кількості біженців, які кожного року можуть в’їжджати до країни. Однак при цьому вона відмовилася від підтримки ідеї щодо жорстких обмежень, як того вимагала баварська партія ХСС.

Як повідомляє видання Politico, відповідно до угоди, умови якої вдалося погодити в неділю вночі в штаб-квартирі ХДС, Німеччина обмежить кількість нових біженців до 200 тисяч на рік. Це стосується в тому числі як окремих біженців, так і членів їх сімей, які приїдуть після них. Однак дана домовленість не зачіпатиме висококваліфікованих робітників-біженців, які намагаються знайти в ФРН роботу.

Проте дана домовленість певною мірою символічна, як стверджують джерела, близькі до переговорів. Так, навіть якщо буде досягнуто ліміту в 200 тисяч осіб, то нових біженців не будуть виганяти. Так само дані обмеження не стосуються випадків із гуманітарними кризами як та, що була в 2015 році. До цього баварська ХСС вимагала запровадження чітких обмежень на кількість біженців (Obergrenze). Однак проти цього виступала Ангела Меркель на основі того, що такі обмеження не відповідають німецьким цінностям і законам.

На початку 2017 року лідер ХСС Хорст Зіхофер відмовився від такої вимоги у відповідь на обіцянку канцлера ФРН посилити міграційний режим. Однак після парламентський виборів 24 вересня баварська партія знову почала закликати до запровадження обмежень. Вони є критично важливими для ХСС і особисто Хорста Зіхофера на фоні виборів до регіонального парламенту у 2018 році для протидії посиленню впливу «Альтернативи для Німеччини».

Дана угода між ХДС і ХСС відкриває для Ангели Меркель можливість почати попередні переговори щодо формування правлячої коаліції разом із Вільною демократичною партією і Союзом 90/Зелені. Однак при цьому канцлер ФРН відмовилася включати домовленість про обмеження кількості біженців в майбутній текст коаліційної угоди. 

Нагадаємо, Меркель у суботу, 7 жовтня, вперше офіційно оголосила, що християнські демократи вестимуть коаліційні переговори з Зеленими та Вільною демократичною партією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: