Макрон назвав строки зустрічі лідерів «нормандського формату»

Макрон назвав строки зустрічі лідерів «нормандського формату»
Президент Франції Еммануель Макрон

Макрон заявив, що Франція готова продовжити зусилля в «нормандському форматі»

Франція готова до нової зустрічі лідерів «нормандського формату» (Україна, Франція, Німеччина, РФ), на якій мають бути напрацьовані нові передумови для врегулювання ситуації на сході України. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції.

«Я хотів би відзначити, що Франція готова продовжити зусилля в «нормандському форматі» і ми готові провести нову дискусію в рамках «нормандського формату», - сказав він.

«Ми налаштовані продовжити Мінський процес... Ми підтримуємо ідею щодо активної співпраці саме в «нормандському форматі» із залученням ОБСЄ. Це те, що я пропонував всім сторонам», - додав президент Франції.

За його словами, він говорив з Порошенком про те, «що б ми могли під час нашої наступної зустрічі в «нормандському форматі» насправді запропонувати цілу серію умов для того, щоб з усіх сторін запропонувати конкретні рішення для виходу з кризи». «Франція залишається разом із Німеччиною надзвичайно залученою в цей процес і наполягає на розвитку цих угод, на їх виконанні», - наголосив Макрон.

За словами президента Франції, він не хоче, що б дискусія щодо виконання Мінських домовленостей завершилася нічим. Він наголосив, що про це ж говорив з президентом РФ Володимиром Путіним. «І в найближчі дні, найближчі тижні ми намагатимемося серйозно працювати над цим з канцлером Німеччини Ангелою Меркель», - додав Макрон.

Він повідомив, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та РФ відбудеться наприкінці червня - початку липня поточного року.

«Стосовно дати (зустрічі. – Ред.), її обговорюють. Це буде десь між кінцем червня - початком липня», - сказав Макрон.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: