Макрон визнав відповідальність Франції за масові арешти євреїв у 1942 році

Макрон визнав відповідальність Франції за масові арешти євреїв у 1942 році

Прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та президент Франції Еммануель Макрон під час траурного заходу в Парижі

У липні 1942 року в Парижі та його передмістях французькі поліцейські заарештували понад 13 тисяч євреїв

Президент Франції Еммануель Макрон у присутності прем'єр-міністра Ізраїля Біньяміна Нетаньяху заявив про відповідальність Франції за масові арешти євреїв у 1942 році під час облави «Вель д'Ів». 

Про це повідомляє Deutsche Wellе.

Нетаньяху та Макрон взяли участь у траурному заході з нагоди 75-х роковин облави «Вель д'Ів». Президент Франції зазначив, що в цих подіях «не брав участі жоден німець».

Нагадаємо, під час президентської кампанії у Франції ультраправа Марін Ле Пен заявляла, що злочини режиму, який співпрацював з нацистами, не стосуються Франції, оскільки «то була не Франція». Вперше провину французів за арешти євреїв відкрито визнав у 1995 році президент Жак Ширак. До того ця тема була табуйована.

Як відомо, облава «Вель д'Ів» була найбільшою серією масових арештів євреїв у окупованій гітлерівською Німеччиною Франції. У липні 1942 року в Парижі та його передмістях французькі поліцейські заарештували понад 13 тис. людей, з них - 4 тис. дітей. Їх відправили спершу до концентраційних таборів, а згодом - до таборів смерті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: