Манафорт міг отримувати гроші Партії регіонів через українських нардепів

Манафорт міг отримувати гроші Партії регіонів через українських нардепів

Як стверджують журналісти, Манафорт міг отримувати гроші через кількох людей, в тому числі нардепів Євгена Геллера і Віталія Калюжного

Консультант кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримувати гроші так званої «чорної бухгалтерії Партії регіонів» через народних депутатів Верховної Ради.

Це випливає з документів «амбарних книг ПР», що опинилися в розпорядженні УП.

Майже 13 млн доларів - таку суму міг отримати відомий американський політконсультант Пол Манафорт за свою роботу на Партію регіонів. Саме ці цифри фігурують в так званій чорній бухгалтерії регіоналів за період з 2007 по 2012 роки.

В «амбарний книзі» ПР його прізвище зустрічається 22 рази. Підпису Манафорта в документах немає, але він міг отримувати гроші через третіх осіб.

Якщо вірити відомостям, Манафорт міг отримувати гроші через кількох людей, в тому числі нардепів Євгена Геллера і Віталія Калюжного.

Євген Геллер - народний депутат України, в 5-7 скликаннях від Партії регіонів, у 8 скликанні – від групи «Відродження». Саме Геллера вважають «касиром» Партії регіонів. Один із співзасновників «Європейського центру сучасної України», який рятував репутацію Януковича і регіоналів у європейських країнах.

Манафорт співпрацював з Партією регіонів майже 10 років. Вперше в якості політконсультанта для Віктора Януковича його залучив один з головних спонсорів регіоналів донецький олігарх Рінат Ахметов у 2004 році.

З тих пір американець провів для ПР і її лідера кілька вдалих виборчих компаній. Останню – в жовтні 2014 року – вже для наступника регіоналів – «Опозиційного блоку».

Кілька членів фракції на умовах анонімності розповіли УП, що Манафорт консультував проект і в 2015 році. Протягом минулого року він, за нашими даними, шість разів прилітав в Україну, де зустрічався з лідерами Опоблоку.

Останній рік вся увага Манафорта була сфокусована на президентських виборах у США. Не так давно він був призначений главою виборчого штабу кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа.

Втім, на цій посаді Манафорт протримався недовго. Після публікації в американській пресі інформації про оплати його послуг з чорної бухгалтерії ПР, він був змушений піти з керівного поста на другорядну посаду.

Українська історія Манафорта вже привела до великого скандалу в США і може вплинути на результат президентської кампанії.

Тим часом у НАБУ підтвердили, що в списках імен, які фігурують у «чорної бухгалтерії» дійсно значиться колишній піарник Януковича, нинішній радник Дональда Трампа Пол Манафорт. Колишні регіонали назвали це фальшивкою.

Тим часом, американська преса стверджує, що голова передвиборної кампанії республіканця Дональда Трампа Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: