Манафорт умовить Трампа згорнути допомогу Україні – експерт

Манафорт умовить Трампа згорнути допомогу Україні – експерт

Скандал з Манафортом у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів не минеться даром Україні, вважає політтехнолог

Очевидно, що адміністрація новообраного президента США Дональда Трампа згорне програми фінансової допомоги Україні і не останню роль у цьому відіграє політтехнолог Пол Манафорт, який може стати радником американського президента. Про це в ефірі «5 каналу» заявив політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець.

«Манафорт нікуди не пішов, він формально був усунутий тільки з посади глави штабу. Пол Манафорт, очевидно, не піде на державну службу, але він може залишитись у якості радника нового американського президента. Він буде дуже впливовий. Тут є певний негатив, тому що ми знаємо його негативне ставлення до України. Зокрема тих депутатів, які намагалися його збити і які в підсумку його збили. І тому цей негатив буде відбиватись на ставленні до України. Мені вже мої довірені джерела сказали, що Манафорт розмовляв на тему України з Трампом напередодні виборів, і нібито Трамп йому сказав, що його мало буде цікавити сьогодні допомога Україні і швидше за все вони сьогодні будуть згортати багато програм фінансової допомоги, яку американський уряд здійснював до останнього часу», – заявив Березовець.

«Я думаю, що, на жаль, наступний рік в стосунках зі США буде дуже складним. Але позитив у тому, що ми тепер не будемо розраховувати на зовнішньополітичні підпірки. Ми маємо розраховувати самі на себе і робити дійсно реформи», – додав експерт.

Нагадаємо, 18 серпня НАБУ підтвердило, що в списках «чорної бухгалтерії» Партії регіонів фігурує колишній радник екс-президента України Віктора Януковича і один з керівників передвиборної кампанії кандидата в президенти США Дональда Трампа Пол Манафорт.

Newsweek повідомляло, що президент РФ Володимир Путін провів таємну зустріч з екс-президентом-утікачем Віктором Януковичем у зв'язку з розкриттям інформації про отримання політтехнологом кандидата в президенти США Дональда Трампа Полом Манафортом майже 13 млн доларів з «чорної каси» Партії регіонів.

За інформацією видання DT.UA, днями НАБУ отримало додаткові докази виплат Манафорту з рахунків, афілійованих з екс-президентом країни Віктором Януковичем. Ідеться про фінансові проводки в європейських банках, за якими Манафорт отримував кошти. Видання не виключає, що після перемоги Дональда Трампа на виборах українська влада, яка намагалася допомогти Гілларі Клінтон, тепер, використовуючи ту саму справу, захоче зробити приємність Трампу і зам'яти скандал з Манафортом, «загравши» справу «чорної бухгалтерії» взагалі, або не знайти підтверджень достовірності інформації щодо самого Манафорта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: