Мандат місії ОБСЄ на Донбасі продовжено ще на рік

Мандат місії ОБСЄ на Донбасі продовжено ще на рік
Місія ОБСЄ на Донбасі

Місія отримає більше спостерігачів

Сьогодні, 16 березня, постійна рада Організації з безпеки та співпраці в Європі на черговому засіданні у Відні продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до 31 березня 2018 року.

Консенсусне рішення про продовження терміну повноважень діяльності місії на один рік також встановлює, що бюджет місії в період з 1 квітня 2017 року до 31 березня 2018 року становитиме 105,5 млн євро.

Голова ОБСЄ, федеральний міністр Європи, євроінтеграції та закордонних справ Австрії Себастьян Курц, заявляє, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні збільшить кількість спостерігачів та покращить технічне обладнання. Про це він написав у Twitter.

«Чудові новини: рішення про продовження терміну і розширення моніторингової місії ОБСЄ в Україні свідчить про визнання видатної роботи наших спостерігачів», – наголосив Курц.

За його словами, місія ОБСЄ отримає більше спостерігачів, покращить технічне обладнання та збільшить бюджет, що є міцною основою для забезпечення більшої безпеки населення в Україні.

«Краща підтримка СММ: повна реалізація Мінських угод, особливо дотримання режиму припинення вогню і виведення важких озброєнь», – додав Курц.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: