Марчук пояснив, навіщо Порошенко делегував Медведчука у контактну групу

Марчук пояснив, навіщо Порошенко делегував Медведчука у контактну групу
Євген Марчук
Фото АСН

За рішенням Порошенка призначити Медведчука у контактну групу стоїть холодний розрахунок, - переконаний екс-глава СБУ та екс-прем'єр

Ухвалюючи рішення про призначення Віктора Медведчука спецпредставником з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі, президент Порошенко керувався винятково прагматичною логікою, заявив в ефірі «Еспресо.ТV» представник України з питань безпеки у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Євген Марчук.

Марчук розповів, що Петро Порошенко і Віктор Медведчук друзями ніколи не були.

«Ми знаємо, що в особистому плані, у крайньому разі, з попередньої історії я добре знав, що Петро Олексійович і Медведчук — це не друзі, вони ніколи не були друзями. А в своїй особистій історії це були навіть більше, ніж конкуренти. Тобто він (президент — Ред.) прийняв таке рішення, я так думаю, не з якихось там симпатій чи чогось іншого, скоріше за все, це був холодний розрахунок. У кого в Україні є, при всіх нюансах, які треба враховувати, прямий вихід на Путіна? В кого? Ні в кого. Так склалося. Така історія», — повідомив політик.

Нагадаємо, Віктор Медведчук є спецпредставником України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі. З грудня 2014 року він займається обміном утримуваних осіб. Завдяки участі Медведчука у переговорах були звільнені 404 людини, серед яких військові та цивільні особи, у тому числі Юрій Солошенко, Генадій Афанасьєв та Надія Савченко.

Нещодавно іспанське видання El Pais повідомило про те, що Медведчук працює над можливими комбінаціями обміну, «які можуть становити інтерес для Москви та Києва», і сподівається, що «справа Агеєва» дозволить зрушити з мертвої точки обмін полоненими, який зупинився із вересня минулого року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: