Мартиненко просить якнайшвидше розслідувати його справу

Мартиненко просить якнайшвидше розслідувати його справу
Фото: Станіслав Груздєв, Главком
Микола Мартиненко

Екс-нардеп обіцяє звернутися до ЄСПЛ, який поставить «фінальну крапку у брудній кампанії проти нього»

Колишній депутат Микола Мартиненко вимагає швидше передати свою справу до суду для розгляду по суті та звинувачує НАБУ у затягуванні слідства з метою продовження піару  бюро.

Про це він заявив, коментуючи подовження слідства у його справі ще на два місяці Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою з подачі Національного антикорупційного бюро України, повідомила прес-служба екс-депутата.

За словами Миколи Мартиненка, у діях НАБУ/САП є лише логіка політичного піару. «Парадокс: я вимагаю передати справу по Східному ГЗК до суду для розгляду по суті. Пан Ситник публічно обіцяв зробити це до кінця літа. Але НАБУ тягне час і продовжує слідство як мінімум до кінця жовтня. Тобто  - на півроку з моменту гучного оголошення мені підозри та спроби затримання у квітні. Бо до суду передавати нічого, все шито «білими нитками». І що далі робити Ситнику, на чому піаритися?»

«Я ще в 2015 році добровільно відмовився від депутатського мандату для об’єктивного розслідування всіх фейків на мою адресу. Але отримав відверту політичну заанґажованість з боку керівництва НАБУ. Всі бачили також вплив на слідство з боку близьких до нього політиків,  а їхні інтернет-статті стали підставою для звинувачень на мою адресу», - зазначив екс-нардеп.

«20 місяців НАБУ намагається намалювати «докази». Вже дійшло до маразму: моє публічне звернення до західних послів, яке було весною, НАБУ у своєму клопотанні до суду  подає як мій намір отримати на Заході політичний притулок (!) Тому, мовляв, мені не можна виїжджати за кордон… А ще раніше вимагали мого арешту через… інтерв'ю», - підкреслив колишній депутат.

На думку Мартиненка, «фінальну крапку у брудній кампанії проти нього поставить Європейський суд з прав людини». «А організатори мого незаконного переслідування понесуть кримінальну відповідальність», - додав він.

Прес-служба екс-депутата також нагадала, що швейцарська прокуратура порушила кримінальну справу та відсторонила проти свого прокурора Урса Колі, який чотири роки безрезультатно розслідував «справу Мартиненка». Цей прокурор сам став обвинуваченим, оскільки проявив свою заанґажованість та був учасником політичної боротьби в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: