Марушевська на прощання: гарант корупції на митниці - Насіров

Марушевська на прощання: гарант корупції на митниці - Насіров
Юлія Марушевська

Насіров блокує будь-що, що пов’язано із боротьбою з корупцією, заявила Марушевська

Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська заявляє, що голова Державної фіскальної служби Роман Насіров блокує боротьбу з корупцією на митниці. Про це вона сказала в інтерв’ю «Главкому».

«Для мене ключове питання – чому досі на своїй посаді перебуває керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров. Це людина, яка очолює найважливішу інституцію в державі, тобто людина, яка має величезний вплив на економіку. Так от він нічого не робить для того, щоб почалися якісь реальні реформи. Водночас він блокує будь-що, що пов’язано із боротьбою з корупцією», - заявила Марушевська.

За її словами, за два роки, протягом яких Насіров очолює ДФС, у митній сфері нічого не було зроблено. «Єдине, що було запропоновано, – форму змінити. «Єдине вікно», яке не працює. Це взагалі не реформа! Зарплати стоять ті ж самі, на рівні 3-4 тисяч гривень. Це просто легітимізована корупція», - зазначила вона.

Марушевська розповіла, як Насіров «кришує» корупційні схеми на митниці. «Є підставні компанії, які оформлюють на себе чужі, збірні вантажі, які потім ідуть на українські базари. Кількість таких компаній величезна, їх назви постійно змінюються, самі компанії змінюються, але залишаються у схемах. Вони закуповують, наприклад, вантаж у Китаї, привозять його в Україну, майже не сплачують податок на митниці. Приміром, везуть туфлі, а називають (у документах) їх шкарпетками. За це платять хабарі митниці, тримають людей на зарплатах. А зробити це без домовленостей із керівництвом митниці неможливо. Тобто якщо керівник митниці, заступники у цьому не задіяні, неможливо провезти десяток цих контейнерів чи навіть один контейнер, назвавши одне іншим. Але якщо вони це роблять і це їм минається, прибутки у них шалені», - сказала Марушевська.

Нагадаємо, Марушевська вважає, що після відставки Міхеїла Саакашвілі з посади голови Одеської ОДА довго пропрацювати на посаді їй не вдасться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: