Масове отруєння у Бердянську: 30 дітей госпіталізовано

Масове отруєння у Бердянську: 30 дітей госпіталізовано
Санаторій «Лазурний» (м. Бердянськ, Запорізька обл.)

У Бердянській міській раді заявили, що санаторій, де отруїлись діти, не має дозволу на оздоровлення та відпочинок дітей

У дитячому закладі санаторного типу «Лазурний» (м. Бердянськ, Запорізька обл.) зафіксоване масове отруєння дітей. У Бердянській міській раді заявляють, що цей заклад не має дозволу на оздоровлення та відпочинок дітей, передає 061.

Напередодні в соцмережах з'явилися повідомлення про те, що в санаторії в Бердянську відпочивають діти учасників АТО (близько 250 чоловік), майже всі захворіли на невідому інфекцію.

Пізніше в Запорізькій облдержадміністрації повідомили, що 30 дітей з ознаками харчового отруєння госпіталізовані.


Згідно з коментарем, розміщеному на сайті Бердянської міськради, дитячий заклад санаторного типу «Лазурний» не має дозволу на роботу з оздоровлення і відпочинку дітей. Робоча комісія обстежила заклад 22 червня, 7, 14, 17 і 19 липня, внаслідок було виявлено невідповідність закладу вимогам чинного законодавства у сфері організації дитячого оздоровлення.

«Станом на 19.07.2017 проведено чергове обстеження закладу, під час якого виявлено 261 дитину. Під час розмови діти скаржилися на некомфортне перебування та неякісне харчування. Керівництву було рекомендовано вивезти дітей до повного усунення недоліків», - заявили у міськраді.

В даний час проводиться огляд дітей цього закладу спеціалістами Бердянського лабораторного центру, управління Держпродспоживслужби в Бердянську спільно з фахівцями міської лікарні. У міській лікарні не проводилася госпіталізація дітей до вивчення необхідності в цьому заході, запевняють у міськраді.

Про цю проблему проінформовані Бердянської відділ поліції, Бердянська місцева прокуратура, департамент соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації, директор департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА.

Комісія виконкому Бердянської міськради прийняла рішення помістити всіх хворих дітей в місцеву лікарню, а також виселити з санаторію всіх інших дітей для того, щоб припинити спалах інфекції.

Як відзначили в прес-службі міськради, адміністрація санаторію намагалася перешкодити роботі комісії, яка перевіряла кухню і їдальню санаторію, брала там проби. Результати аналізів будуть готові через кілька днів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: