Масове отруєння в США: постраждали жителі 16 штатів

Масове отруєння в США: постраждали жителі 16 штатів

Вже зафіксовано понад 100 випадків серйозних нездужань після вживання мексиканського продукту, одне з отруєнь виявилося летальним

В 16 штатах США понад сотня людей отруїлися папайя, привезеними з Мексики. Захворіли понад 100 людей, 35 госпіталізовано, одна людина у штаті Нью-Йорк загинула. У фруктах виявлені бактерії сальмонели, передає BBC.

«Американський центр з контролю захворювань (CDC), повідомляє, що Maradol папайя, яку імпортують з Мексики, є «імовірним збудником», - йдеться в повідомленні.

Там вважають, що поширення заражених фруктів почалося з однієї ферми в Кампече в Мексиці, яка продає папайї під торговими марками Caribena, Cavi і Valery в США. Через епідемію партії цих брендів будуть вилучені з продажу. Але CDC наполягає і закликає громадськість та ресторани відмовитися від будь-яких папай Maradol з Мексики на період розслідування.

«Якщо ви сумніваєтеся, не їжте, не продавайте, не подавайте їх до столу, а викиньте», - повідомили в CDC.

Випадки зараження реєстрували ще в травні, але до 21 липня їх стало вже 47, а ще за три тижні кількість випадків збільшилася більш ніж в два рази - до 109.

Найбільше зареєстрованих випадків інфікування було в штатах Нью-Йорк і Нью-Джерсі. Серед уражених штатів: Коннектикут, Делавер, Айова, Кентуккі, Луїзіана, Меріленд, Массачусетс, Мічиган, Міннесота, Північна Кароліна, Оклахома, Пенсільванія, Вірджинія і Вісконсін.

Варто зазначити, бактерії сальмонели можуть викликати такі симптоми, як діарея, спазми в шлунку і лихоманку. Зазвичай інфекція проходить за тиждень, і більшість пацієнтів не потребують лікування. Але якщо випадок серйозний, то необхідно лікування антибіотиками і госпіталізація. Ризик зараження сальмонелою, як правило, пов'язаний з тваринами і такими продуктами як, наприклад, яйця, молоко і м'ясо. Однак фрукти і овочі також можуть бути збудниками, якщо вирощуються на фермах, де тварини можуть з ними контактувати. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: