Матіос назвав екс-прокурора АТО Кулика «нікчемою», але професіоналом

Матіос назвав екс-прокурора АТО Кулика «нікчемою», але професіоналом
Екс-прокурор АТО Костянтин Кулик на судовому засіданні

Матіос вважає, що моральні засади колишнього прокурора АТО Костянтина Кулика «є нікчемними»

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає колишнього прокурора АТО Костянтина Кулика «нікчемою», однак при цьому називає його професіоналом.

Про це Матіос сказав в інтерв'ю ТСН.

«Я вам скажу, моральні засади людини, про яку ви говорите, є нікчемними. Професіоналізм – він достатньо грамотна людина. Один з небагатьох, хто дуже грамотний. Але грамотність та порядність – не слова-синоніми», - сказав Матіос на прохання прокоментувати призначення генпрокурором Юрієм Луценком Кулика заступником керівника департаменту міжнародного співробітництва.

«Як я можу підтримувати «нікчемність»? Я не можу підтримувати цього», - заявив Матіос про своє ставлення до роботи Кулика в його відомстві.

Головний військовий прокурор також розповів, як Кулик був призначений прокурором АТО.

«У 2014 році, коли було створено військову прокуратуру, було сформовано штат, його треба було заповнити. В зону АТО їхали лише за власним рапортом, за власним бажанням, тому що більшість людей мали ті чи інші перестороги. Кулик на той момент написав рапорт, що він добровільно їде в зону АТО простим слідчим. Він мав право не піти, бо має чотирьох дітей, але він пішов за власним бажанням», - сказав Матіос.

За його словами, коли він приймав Кулика до військової прокуратури, то знав, що той є кумом керівника «Оплота» Жиліна.

«Він написав всі ці дані, перевіряла внутрішня безпека – вони приймають рішення перед призначенням і дають згоду. Я завжди працюю з колективом, який є, я нікого за собою не воджу», - заявив він.

Нагадаємо, проти Кулика розслідується кримінальна справа через незаконне збагачення.

В кінці квітня 2017 року Кулик був звільнений з посади прокурора АТО і був призначений заступником начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури.

Кримінальне провадження проти екс-прокурора було зареєстроване НАБУ 25 грудня 2015 року за заявою народного депутата України Віталія Купрія про те, що Костянтин Кулик, будучи прокурором сил АТО Генеральної прокуратури України, тобто службовою особою, яка займає відповідальне становище, набув у власність активи у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджено доказами.

За версією слідства, у період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури підозрюваний отримав сукупний дохід у розмірі понад 1 млн 670 тис. гривень. Більшість цих коштів була витрачена у закладах харчування, на автозаправних станціях та у магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: