Матіос назвав причину обшуків у Держприкордонслужбі

Матіос назвав причину обшуків у Держприкордонслужбі

Прикордонники покривали вирубку лісів у Закарпатській області словацькою фірмою майже на 2 млн євро

Про це в програмі «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна» заявив на основі вилучених у Держприкордонслужбі документів головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Підставою для проведення обшуків стало встановлення слідством об’єктивних даних протидії з боку керівництва Держприкордонслужби об’єктивному повноцінному розслідуванню у частині встановлення всіх винних осіб (щодо вирубки лісу у Закарпатській області, - ред.). У процесі розслідування нами встановлені посадові особи прикордонної служби словацької республіки, які сприяли проходженню техніки іноземної держави і вивезенню національного надбання України за межі держави без будь-якого оформлення. Сумарна вартість, за цінами словацької республіки, вивезеної деревини в кількості більше 7 тис. дерев складає до 2 млн євро, за оптовими цінами країни, куди були доставлені дерева», - зазначив він.

За словами Матіоса, під час обшуків у Держприкордонслужбі співробітники військової прокуратури знайшли цьому підтвердження. Він продемонстрував документи і зауважив, що у них зафаксовано і незаконний прохід техніки, і людей зі Словаччини, і таких документів безліч.

«Для покриття незаконної оборудки і грабунку держави було зроблено все, щоб слідство не отримало ці дані. За результатами цих даних, ми маємо чітку картину, що словацька фірма за участі великої кількості техніки та громадян іншої держави перебували на території нашої держави за потурання, або прямої команди, або сприяння з корупційними підставами на території України. За результатами чого, більше 7 тис дерев вивезено», - резюмував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: