Матіос відкинув звинувачення у спробі підкупу журналіста

Матіос відкинув звинувачення у спробі підкупу журналіста
Анатолій Матіос

Бобровніков заявив, що Матіос пропонував йому $10 тисяч хабара

Журналіст Олексій Бобровніков заявив, що головний військовий прокурор Анатолій Матіос пропонував йому $10 тисяч хабара.

Про це він написав у Facebook 23 червня.

Коментуючи затримання правоохоронцям головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви, Бобровніков написав:

«Рік тому заступник Юрія Луценка і за сумісництвом головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, пропонував мені хабар в розмірі $10 тисяч за освітлення в зручному для ГПУ ключі справи про вбивство адвоката Грабовського. Я, звичайно ж, відмовився».

Він пояснив, що при підготовці матеріалу планував будувати сюжет про Грабовського на інформації від одного з його помічників.

«Цей помічник повинен був намалювати за допомогою присутнього на зйомках художника фоторобот третього підозрюваного — такий поворот сюжету порушував би логіку в лінії ГПУ у справі Граба, і очевидно, що такого повороту Матіос хотів уникнути», — зазначив Бобровников.

«Можливо спроба підкупити мене була пов'язана саме з цією лінією сюжету — мені складно сказати», — зазначив журналіст.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Facebook зазначив, що «був дуже здивованим інформацією» від Бобровнікова.

«А тепер по суті: я був дуже здивованим інфою від Олексія Бобровнікова про якісь 10 тисяч хабара. По-перше, це точно не моя метода. По-друге, всі, хто знають журналіста Бобровнікова, скажуть, що Льоша одразу цим вибухнув би», — написав він.

Матіос пояснив, що вирішив особисто дізнатися про мотиви, які спонукали журналіста на цей крок.

«Тому я спокійно вирішив не коментити інфу у ЗМІ, а запитати його, у чому справа, звідки ця «качка»-брехня і проти кого вона спрямована: проти мене, чи проти когось іще? А може він з кимось зводить рахунки», — зазначив Матіос.

«Все виявилося набагато простіше: йому сумно, йому потрібна якась інформація щодо справи Галущенка... І для того, щоб цю тему проапдейтити, він вирішив запостити брехню», — підкреслив військовий прокурор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: