Майбутній канцлер Австрії закликав припинити переговори з Туреччиною щодо членства в ЄС

Майбутній канцлер Австрії закликав припинити переговори з Туреччиною щодо членства в ЄС
Себастіан Курц

На думку Курца, Туреччина не відповідає критеріям членства в ЄС

Себастіан Курц, чия «Австрійська народна партія» (ÖVP) перемогла на парламентських виборах в Австрії, заявив про те, що переговори із Туреччиною щодо її членства в Європейському союзі мають бути припинені.

Дану заяву майбутній очільник уряду Австрії зробив після зустрічі із Манфредом Вебером, який очолює фракцію правоцентричної Європейської народної партії в Європарламенті. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Причиною такого кроку, як написав в Twitter Курц, є те, що Туреччина не відповідає критеріям членства в ЄС.

Як відомо, переговори щодо приєднання Туреччини до ЄС почалися офіційно в жовтні 2005 року, однак на сьогодні завершено переговори лише по одному із 16 розділів, які були відкриті. Всього ж по стандартам ЄС необхідно завершити переговори по 35 розділам – щодо відповідності країни-кандидата до норм ЄС у всіх сферах суспільно-політичного і економічного життя.

Нагадаємо, за попередніми результатами виборів консервативна «Австрійська народна партія» (ÖVP) на чолі з главою МЗС, 31-річним Себастіаном Курцом лідирує на дострокових парламентських виборах у Австрії, які відбулися в неділю, 15 жовтня.
На другому місці – ультраправа «Партія свободи» (FPÖ), що виступає за зняття санкцій з РФ. Партія отримала навіть вищий результат, ніж прогнозували екзит-поли - 27,4%.
Третє місце посіла «Соціал-демократична партія» (SPÖ) під керівництвом чинного канцлера Крістіана Керна із 26,7% голосів.
5% отримує ліберальна партія NEOS («Нова Австрія і Ліберальний форум»), 4,1% - партія Pilz («Список Пітера Пільца»). «Зелені» не зуміли подолати мінімальний 4-відсотковий бар’єр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: