Медики назвали хвороби, які загрожують всій Україні через війну на Донбасі

Медики назвали хвороби, які загрожують всій Україні через війну на Донбасі

На Донбасі найбільш неблагополучна ситуація з ВІЛ, СНІД і туберкульозом

Війна на Донбасі загрожує всій Україні спалахами венеричних захворювань, СНІДу, гепатиту C.

Про це в інтерв’ю «Апострофу» заявив співзасновник Першого добровольчого мобільного госпіталю імені Миколи Пирогова Геннадій Друзенко.

«У АТО зараз дуже велика мобільність населення, особливо військових. Вони прийшли, відслужили, вони – далеко не святі, і зрозуміло, що не всі користуються презервативами, хоча міжнародні організації і їх роздають. Як результат – привозять додому венеричні захворювання, СНІД, гепатит С. Фактично в зону ризику потрапляє будь-хто. Військовий заразився, привіз додому, а далі пішла родина», – пояснив проблему доктор.

«Проблема ще в тому, що навіть в мирні часи на тих територіях була найбільш неблагополучна ситуація з ВІЛ, СНІД і туберкульозом, а на сьогодні інфраструктура дуже багатьох лікарень просто зруйнована», – розказав він.

За словами Геннадія Друзенко, певні місця на Донбасі наближаються до екологічної катастрофи. Багато жителів живуть місяцями без води взагалі, в той час як багато лікарень практично припинили свою діяльність.

«Наприклад, в прифронтовій Трьохізбенці стоїть величезний п’ятиповерховий обласний туберкульозний диспансер. Зовсім порожній, але кудись ж поділися його колишні пацієнти. Вони ж не вилікувалися!» – навів приклад доктор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: