Медведчук: Більшість прогнозів про «зростання» української економіки є некоректними

Медведчук: Більшість прогнозів про «зростання» української економіки є некоректними
Віктор Медведчук

Втрати на ринках СНД і РФ Україні не компенсує жоден кредитор - політик

Розрив Україною коопераційних зв'язків з Росією і державами СНД спричинив рекордне падіння більшості макроекономічних показників і призвів до деіндустріалізації країни, стверджує Віктор Медведчук.

На думку політика, всі спроби влади переконати українців у тому, що економіка «виходить із кризи», і заяви про «зростання ВВП» побудовані на маніпуляції статистичними даними.

«Як приклад можна назвати представлений «Альфа-Банком» прогноз «Україна: середньострокова перспектива». Взявши за основу прогнозні розрахунки уряду і національного регулятора, автори прогнозу «Альфа-Банку» так і не надали реальних сценаріїв щодо виходу на докризові показники 2013 року і вже тим більше на темпи економічного розвитку 2002-2004 років. Особливо безглуздо виглядають «успіхи» у виборі вектора економічної інтеграції України», - вважає лідер «Українського вибору - Права народу».

Політик спростував твердження авторів прогнозу про макроекономічну стабільність в середньостроковій перспективі.

«Незважаючи на незначне зростання ВВП в 2016 році (на 2,3%), економіка України за три роки просіла на 13,8%. З огляду на той факт, що навіть за найбільш оптимістичного сценарію авторів прогнозу, економічне зростання буде рухатися по траєкторії близько 2% щорічно, наша країна ще не скоро повернеться до колишнього рівня розвитку економіки. Навпаки, прогнози зростання економіки України від МВФ, Світового банку та міжнародних рейтингових агентств Fitch, Moody's і Standard & Poor's не обіцяють Україні нічого нового...», - зазначив Медведчук.

За його словами, незважаючи на незначне зростання за підсумками 2016 року у 2,4%, за підсумками п'яти місяців 2017 року індекс промислового виробництва в Україні скоротився на 1,3%.

«Про який економічний розвиток може йтися, якщо країна навіть частково не відновила свій промисловий потенціал і продовжує його втрачати?» - ставить риторичне запитання Медведчук.

Ситуацію, на думку лідера «Українського вибору», ускладнюють виплати України за борговими зобов'язаннями.

«Україна повинна виплатити близько $20 млрд боргу протягом наступних трьох років. І це при тому, що ВВП країни ледь перевищує $90 млрд», - підкреслив політик.

На цьому тлі, уточнив Медведчук, обсяги експорту в країни ЄАЕС за підсумками 2016 року порівняно з 2013-м скоротилися на $14,4 млрд.

«І це саме ті кошти, які забезпечують Україні робочі місця і заробітну плату. І ці втрати нам ніколи не компенсує жоден міжнародний кредитор», - резюмував політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: