Медведчук: Бюджет «заморожує» злидні українців

Медведчук: Бюджет «заморожує» злидні українців

Бюджет України на майбутній рік не збалансований і не відображає соціальні пріоритети держави, вважає Медведчук

На думку Віктора Медведчука, бюджет-2017 просто «заморожує» злидні українців, якихось спроб змінити ситуацію уряд не зробив. Втім, економіка країни в рамках запропонованої урядом моделі «розвитку», власне, більшого і не може дати, впевнений лідер «Українського вибору».
На його думку, бюджет України на майбутній рік не збалансований і не відображає соціальні пріоритети держави, закріплені в Конституції країни.
«Так, бюджет-2017 передбачає збільшення доходів в розмірі приблизно 17%. При цьому зростання мінімальних зарплат і прожиткового мінімуму позначений в розмірі 10,1%. Як бачимо, Кабмін навіть не вважає за потрібне забезпечити зростання соціальних стандартів на рівні зростання доходів бюджету країни. Інфляція в 2017-му передбачається на рівні 8,1%. Відповідно, від збільшення соціальних стандартів залишиться всього 2% реального зростання. Думаю, про мізерність такого зростання не варто навіть говорити, це і так очевидно. Своїми бюджетними планами на 2017 рік Кабмін ще раз підтвердив незмінність тієї антисоціальної політики, яка веде до зубожіння українців», - обурюється Медведчук.
Не менш цікаві, за його словами, заходи, які має намір вжити уряд для збільшення доходів бюджету.
«Один з основних - збільшення зовнішньої заборгованості. У бюджеті-2017 заплановано зростання граничного розміру держборгу на 14% - до 1,7 трлн грн. Кабмін хоче залучити близько 86 млрд грн тільки зовнішніх позик. Таким чином, наша економіка як і раніше буде орієнтована на отримання кредитів. Хоча уряду прекрасно відомо: постійне збільшення зовнішньої заборгованості - це модель руйнування, а не творення, вона ставить під загрозу саме майбутнє країни», - впевнений лідер «Українського вибору».
Ще одне джерело зростання держдоходів в майбутньому році, як зазначив Медведчук, - збільшення податкового тиску на реальну економіку.
«Уряд збирається в 2017-му збільшити акцизний збір на тютюнові вироби на 30%, на алкоголь на 20%, а крім того, на бензин і дизельне паливо. Підвищення акцизів, за розрахунками Мінфіну, принесе в скарбницю додатково 27 млрд грн», - пояснив він.
Крім того, головний фінансовий документ країни на 2017 рік передбачає також подальше скасування пільг по податках для сільського господарства, для підприємців можливості застосування єдиного оподаткування будуть звужені.
«Таким чином, замість того щоб формувати умови для зростання економіки, уряд вважає за краще душити її податками. Україні й українцям (хіба що за винятком чиновників) це нічого доброго не обіцяє», - робить висновок Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: