Медведчук хоче, щоб ті, хто привів у владу Яресько, Саакашвілі і Балчуна, терміново покаялися

Медведчук хоче, щоб ті, хто привів у владу Яресько, Саакашвілі і Балчуна, терміново покаялися

Відновленням економіки повинні займатися вітчизняні професіонали, вважає Медведчук

Визнавши помилковість призначення легіонерів для управління країною і проведення реформ, прем'єр-міністр Володимир  Гройсман не сказав про головне: хто відповість за провал реформ в Україні та зубожіння громадян? Питання прокоментував Віктор Медведчук.

Політик нагадав, як в уряд Яценюка залучали іноземних фахівців.

«Іноземним легіонерам, які в лічені дні отримали українське громадянство, надавалися всі повноваження. Але заїжджі «реформатори», часто не знають і не розуміють української мови, насилу орієнтувалися в тих сферах, за які вони повинні були відповідати, бралися проводити реформи, викорінювати корупцію. Підсумок роботи легіонерів виявився для України катастрофічним», - констатує лідер «Українського вибору - Права народу».

За словами політика, екс-міністр фінансів американка Наталія Яресько залишила після себе невигідні Києву фінансові угоди і зобов'язання, а також надзвичайні борги. Діяльність екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса, литовського підприємця, виявилася руйнівною для української економіки. Такий, що не має навіть профільної освіти, екс-керівник МОЗ Олександр Квіташвілі не тільки не приступив до реформ, але і фактично поховав залишки вітчизняної медицини.

«Можна згадати ще чимало легіонеров-«реформаторів». Главу «Укрзалізниці» поляка Балчуна і керівника ПАТ «Укрнафта» британця Роллінза, діяльність яких вже обійшлася Україні в мільйони гривень. І шоумена без совісті і честі Міхо Саакашвілі, який спочатку втікав з Грузії, а потім зі скандалом залишив пост глави Одеської облдержадміністрації. Все, чим він запам'ятався українцям, - це ЗАГСами «за годину» і бійками з іншими чиновниками», - вважає політик.

Медведчук впевнений: управлінням країною і відновленням економіки повинні займатися вітчизняні професіонали - антикризові менеджери, ефективні управлінці.

«Благо, в країні є чимало висококласних фахівців, які свого часу змогли приборкати гіперінфляцію, що перевищувала 10000%, підняти з руїн економіку, наростити ВВП до 12,4%. Однак проблема в тому, що нинішній владі грамотні фахівці не потрібні - їй потрібні шоумени, які досконало оволоділи мистецтвом піару», - вважає Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: