Медведчук переконує, що нові антиросійські санкції спрямовані не на підтримку України

Медведчук переконує, що нові антиросійські санкції спрямовані не на підтримку України

Медведчук прокоментував антиросійські санкції США

Антиросійські санкції США - це не безпрецедентна підтримка Києва, як заявляють українські політики і експерти, а спроба задовольнити геополітичні амбіції Америки, заявив лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.

Він вважає, що вже сама назва законопроекту - «Протидія противникам Америки через санкції» - свідчить про готовність США в ім'я протидії «противникам Америки» - принести в жертву навіть інтереси американського великого бізнесу.

«Як повідомляє CNN з посиланням на чиновників і конгресменів, занепокоєння з приводу введення нових антиросійських санкцій висловили представники найбільшого бізнесу США. Серед компаній, стурбованих можливими втратами від запланованих санкцій, зокрема, BP, Exxon, General Electric, Boeing, Citigroup, MasterCard, Visa. Про можливі проблеми заявили також Ford, Dow Chemical, Procter & Gamble, International Paper, Caterpillar і Cummins», - зазначив Медведчук.

Крім того, на догоду своїм геополітичним амбіціям, вважає він, Вашингтон повністю ігнорує вимоги ЄС поважати економічні інтереси країн об'єднання.

«Законопроект про введення антиросійських санкцій, які зачіпають інтереси європейських компаній, викликав негативну реакцію ЄС і став яблуком розбрату між Брюсселем і Вашингтоном. Європейські енергокомпанії ще напередодні прийняття Палатою представників США рішення про введення санкцій назвали їх «неприйнятними». Проте у Вашингтоні (вже традиційно) не прислухалися до думки ЄС», - підкреслив лідер «Українського вибору».

Не стала аргументом для Вашингтона і реакція Єврокомісії, яка заявила про готовність належним чином відреагувати на дії США, зазначив Медведчук.

«Підтримка 419 голосами законопроекту «Протидія противникам Америки через санкції», а також заява представника сенатського комітету з міжнародних відносин Боба Коркера про те, що в Сенаті «дійшли згоди, яка дозволить ... покласти законопроект на стіл президенту», - яскраве свідчення того, що США мають намір прагнути до світової гегемонії», - робить висновок лідер «Українського вибору».

Нагадаємо, Сенат США в ніч проти п’ятниці майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії.

Президент РФ Володимир Путін назвав «особливим цинізмом» нові санкції США. 28 липня РФ ввела санкції проти американських дипломатів.

Декілька днів тому голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав європейських парламентаріїв обговорити можливу відповідь Євросоюзу на ухвалення США нових санкцій відносно РФ, які можуть зачепити інтереси ЄС.

Натомість президент Литви підтримала нові санкції США проти РФ, попри критику Євросоюзу.

Читайте також: Нові санкції: не лише проти Росії, а й проти Трампа?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: