Медведчук після зустрічі з Путіним розповів про майбутнє «нормандського формату»

Медведчук після зустрічі з Путіним розповів про майбутнє «нормандського формату»
Нормандська четвірка

Медведчук налаштований більш оптимістично, ніж до останньої зустрічі в Берліні

Спецпредставник з гуманітарних питань у рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук у коментарі, даному одному з телеканалів у Міжнародному дискусійному клубі «Валдай», розповів, коли відбудеться наступна зустріч у «нормандському форматі» і чи можна говорити про оптимізм після зустрічі в Берліні.
За його словами, все залежить від того, що намітили останній раз у Берліні учасники «нормандського формату».

«Це стосується необхідності напрацювати так звану дорожню карту для реалізації Мінських угод. Учасники зустрічі взяли на це місяць, у чому, звичайно, є сумніви. Якщо зустріч відбудеться, то це може бути в грудні, коли учасники повинні затвердити напрацювання радників глав чотирьох держав і міністрів закордонних справ уже на рівні лідерів», – сказав Медведчук.
На його думку, питання, де відбудеться зустріч, навряд чи обговорювалося, але вона відбудеться «100% не в Україні».

Також Медведчук розповів, що налаштований більш оптимістично, ніж до останньої зустрічі в Берліні. «Чому? Тому що сьогодні теж в Україні відчуваються рухи, які спрямовані не лише на складання «дорожньої карти», а й більш активно обговорюється закон про вибори (на Донбасі. – Ред.), який або замовчувався раніше, або викликав шквал критики. Так ось, шквал критики залишився, але влада в особі в представників МЗС, і глави держави говорить про те, що повинні мати місце встановлення безпеки, узгодження закону про вибори, його прийняття і проведення виборів. Тому вже навіть риторика, яка змінилася, дає привід для певного оптимізму», – зазначив він.
Нагадаємо, у червні 2014 року федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала призначити Медведчука посередником для забезпечення діяльності Тристоронньої контактної групи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: