Медведчук похвалив британський референдум і закликав українську владу йти цим же шляхом

Медведчук похвалив британський референдум і закликав українську владу йти цим же шляхом

Медведчук надихнувся Brexit перейменував «Український вибір» в «Український вибір - Право народу».

Для української влади, яка любить розповідати про свою прихильність демократичним стандартам європейської спільноти, Великобританія повинна стати прикладом для наслідування. Так Віктор Медведчук прокоментував результати британського референдуму.
«Рішення громадян країни виявилося визначальним ... Ось приклад реального народовладдя і прямої демократії в дії. Незважаючи на те, що за збереження Великобританії в складі ЄС виступають більшість парламентаріїв і більшість членів уряду на чолі з переконаним єврооптимістом Девідом Кемероном, Лондон вважав за необхідне надати право приймати рішення про членство в ЄС свого народу. Більш того, Девід Кемерон, визнавши, що проводиться ним курс не збігається з сподіваннями народу Британії, оголосив про свою відставку», - підкреслив Медвдедчук.
«За більш ніж два роки керівництва країною демократична українська влада так і не змогла зрозуміти базовий принцип народовладдя: приймаючи те чи інше рішення, можновладці повинні керуватися не своїми політичними інтересами, а спиратися на волевиявлення своїх громадян», - підкреслив лідер руху «Український вибір».


Медведчук також нагадав, що «Український вибір» на протязі чотирьох років, з моменту свого заснування, відстоює ідею народовладдя. «Ми розробили проект закону« Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою ». На жаль, ні ідея народовладдя, ні сам законопроект не припали до двору ні при диктаторському режиму Януковича, ні за «демократичної» проєвропейської команди. Але ініціативи нашого Руху підтримав Український народ. Щоб підкреслити наш головний пріоритет, ми перейменували «Український вибір» в «Український вибір - Право народу». Ми переконані: громадяни країни повинні отримати право управляти країною, приймати стратегічно важливі для майбутнього держави рішення, висловлювати свою думку як на всеукраїнських, так і на місцевих референдумах. Це право народу », - резюмував Медвдечук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: