Медведчук похвалив німецького міністра, який пропонує знімати санкції з Росії

Медведчук похвалив німецького міністра, який пропонує знімати санкції з Росії
Фото: vybor.ua
Віктор Медведчук

Медведчук назвав позицію Зигмара Габріеля у відношенні до РФ конструктивно

Віктор Медведчук прокоментував пропозицію міністра закордонних справ Німеччини Зигмара Габріеля про необхідність поступового зняття санкцій з РФ.

Позиція глави німецького зовнішньополітичного відомства, впевнений лідер «Українського вибору», дозволяє під іншим кутом поглянути на відносини не тільки Німеччини і Росії, але і Євросоюзу і України, США та ЄС.

«Відразу зазначу: для Зигмара Габріеля (федерального міністра економіки та енергетики з 2013 по 2017 рік) питання геополітики тісно переплетені з економічними. У той же час як дипломат він не дозволяє собі різких оціночних суджень, що дає можливість людям думаючим читати між рядків і робити обґрунтовані висновки», - підкреслив Медведчук.

Коментуючи меседжі, які стосуються України, політик назвав позицію глави німецького МЗС більш ніж конструктивною.

«Він не намагається шукати винних у невиконанні «Мінська», а пропонує знаходити компромісні рішення. Зокрема, пропонує Росії вплинути на українських сепаратистів, а США - на Україну, оскільки Вашингтон має сильний вплив на Київ. Роблячи таку заяву, міністр закордонних справ ФРН фактично визнає, що для мирного врегулювання конфлікту має бути політична воля всіх сторін», - вважає лідер «Українського вибору».

Водночас, зазначив Медведчук, відносини Києва - Москви - Брюсселя Зігмар Габріель намагається оцінювати і крізь призму економіки.

«Говорячи про те, що Угоду про асоціацію між Україною та ЄС було підписано без урахування інтересів РФ, він, по суті, повторює слова Ангели Меркель, яка пропонувала збудувати трикутник Україна - Росія - ЄС, щоб приступити до створення дійсно взаємовигідної зони вільної торгівлі. Причому Зігмар Габріель абсолютно впевнений в здатності домовлятися президента РФ», - уточнив політик.

На думку Медведчука, якщо взяти до відома цю оцінку, виникає два закономірних запитання.

«Перше: чому Україна, розуміючи економічні наслідки розриву торгово-економічних відносин з РФ і знаючи позицію Німеччини (як стратегічного партнера) з цього питання, все ж пішла на такий радикальний крок? І друге: чи замислюється українська влада про варіанти виходу з конфлікту і повернення до торгово-економічного співробітництва з РФ? »- підсумував політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: