Медведчук розтлумачив, чим закінчилися вчора Нормандські переговори

Медведчук розтлумачив, чим закінчилися вчора Нормандські переговори
Віктор Медведчук

Важливий факт, що телефонна розмова лідерів чотирьох держав відбулася після візитів в Україну Курта Волкера і Олександра Лукашенка, - політик

Телефонна розмова «нормандської четвірки» підтвердила неспроможність заяв про те, що Мінські домовленості себе вичерпали, вважає Віктор Медведчук.

«Під час телефонної розмови лідерів «нормандської четвірки», а також у спільній заяві канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона прозвучала чітка позиція: Мінські угоди є непорушними і повинні бути виконані в повному обсязі», - впевнений політик.

Лідер «Українського вибору - Права народу» звернув особливу увагу на такі слова в спільній заяві: «... політичні, гуманітарні та економічні питання, а також аспекти безпеки «мінського пакету» заходів повинні бути реалізовані в повному обсязі».

«Це означає, що в Європі розуміють: для реалізації «Мінська» необхідне неухильне і повне виконання як пунктів, що стосуються безпеки, так і пунктів політико-правового характеру. Європейці однозначно дали зрозуміти, що вони думають про ініціативи «яструбів» української політики спочатку ввести контроль над кордоном, а лише потім переходити до політичного порядку денного», - пояснив політик.

Важливим, впевнений Медведчук, є і той факт, що телефонна розмова лідерів чотирьох держав відбулася після двох досить знакових подій - візитів в Україну спеціального представника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера і президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Курт Волкер (нагадаю, це вже другий за останні три тижні візит чиновника) визнав: він приїхав, щоб особисто «ознайомитися з деталями даних подій», і побачив ту «високу ціну, яку заплатили і на лінії розмежування, і на окупованій території» , - нагадав лідер «Українського вибору - Права народу».

Політик також прокоментував видалення з сайту ВР повідомлення, в якому Курт Волкер нагадав політикам про необхідність збереження «політичної єдності усередині країни, заради якого політичні сили повинні працювати як одна національна команда, відсуваючи свої вузькопартійні інтереси або особисті амбіції на другий план».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: