Медведчук став на захист Александровської

Медведчук став на захист Александровської

На його думку, «справа Александровської» має політичне підґрунтя

Влада сьогодні готова боротися з політичними опонентами найбруднішими методами. Так голова громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук прокоментував порушення справи проти екс-депутата ВР Алли Александровської: їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.
«Я сумніваюся в правомірності другого звинувачення, але, не знаючи фактичних обставин справи, не можу давати будь-які коментарі. Якщо такі факти мали місце, то це, безумовно, злочин. Однак на перший погляд складається враження, що в СБУ вирішили надати «корупційного забарвлення» законному і справедливому бажанню громадян і їх місцевих представників вести діалог з владою і приймати передбачену законодавством участь в управлінні країною», - пише Медведчук в своєму блозі.
Що стосується висунутого нардепу звинувачення в посяганні «на територіальну цілісність і недоторканність України», зазначає він, то представники СБУ визнали криміналом факт прийняття міськрадою міста Південне звернення про федералізацію, яке, як випливає із заяви прес-центру СБУ, депутати не приймали, а всього лише «зімітували його прийняття».
Медведчук також підкреслив, що в самому тексті звернення ні про яку федералізацію мова не йде, але навіть якби документ стосувався федералізації, то немає і не може бути ніякого переслідування за офіційне звернення до суб'єктів законодавчої ініціативи з пропозицією розглянути будь-які зміни до Основного Закону.
«По-перше, такі звернення - природний інструмент народовладдя в демократичній державі... По-друге, неприпустимо ототожнювати такі правові категорії, як федералізм і сепаратизм, етимологічні значення яких є абсолютно протилежними... Дискусії та обговорення з питання форми державного устрою країни не тільки прийнятні в демократичному суспільстві, але і є складовою частиною прав громадян на свободу світогляду і волевиявлення, гарантованих статтею 15 Конституції України», - заявив Медведчук.
При цьому він констатував, що Основний Закон країни допускає можливість зміни конституційного ладу. «Виходячи з цього, можна зробити більш ніж логічний висновок: «справа Александровської» має політичне підґрунтя. А це прямий доказ того, що в Україні спостерігається дискримінація громадян за ознакою політичних переконань. Необхідно констатувати очевидний факт: Влада, що називає себе демократичною, сьогодні оголосила війну будь-яким проявам свободо- і інакомислення і готова боротися з політичними опонентами найбруднішими методами», - резюмував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: