Медведчук вважає, що Трамп зробив ведмежу послугу Україні

Медведчук вважає, що Трамп зробив ведмежу послугу Україні
Президент США Дональд Трамп

Медведчук переконаний, що підписаний Трампом закон про санкції проти РФ спрямований в першу чергу проти країн старої Європи

Закон про санкції - це стратегічний удар по Україні, по тих політичних і суспільно-політичних силах, які виступають за мирне врегулювання конфлікту і реалізацію головного принципу реінтеграції сходу країни: «повернення Донбасу в Україну і України на Донбас». Про це заявив лідер руху «Український вибір – Право народу» Віктор Медведчук.

Він вважає, що підпис, поставлений президентом США під законом «Протидія противникам Америки через санкції», б'є по самому Трампу, обмежуючи функції виконавчої влади.

«Ми почули, як президент США офіційно заявив, що« Америка не потерпить втручання в... демократичний процес...», і нагадав про «російську підривну діяльність і дестабілізацію», мабуть, маючи на увазі втручання Росії у вибори в США. Але хіба втручання, про яке стільки говорили опоненти Трампа в Конгресі, є доведеним фактом? Однак підписання ним закону, де про це йдеться, може служити фактично підтвердженням такого втручання, що дасть можливість його противникам як наступний етап ініціювати процедуру імпічменту. У ситуації, що склалася, Трамп найбільше нагадує унтер-офіцерську вдову, яка «сама себе відшмагала», - стверджує Медведчук.

Крім того, зазначений закон, на його думку, спрямований насамперед проти країн старої Європи.

«Величезних втрат зазнає економіка Європи, перш за все - флагмани, найбільші енергетичні компанії, які співпрацюють з РФ. Даний закон ставить в глухий кут лідерів європейських країн, оскільки рішення про введення загороджувальних заходів приймалося в односторонньому порядку - не тільки без узгодження з ними, а і всупереч їх думці. А це означає, що санкційна політика Вашингтона підриває суверенітет європейських держав. Протистояння ЄС-США означає посилення напруженості між Україною та нашими європейськими союзниками, в першу чергу з Німеччиною і Францією як учасниками «нормандського формату», - вважає Медведчук.

Коментуючи радість українських політиків, «які просто верещать від щастя в зв'язку з підписанням закону про санкції», Медведчук підкреслив: цей закон не проти Росії, він спрямований проти суверенітету України і відновлення територіальної цілісності нашої країни.

«Закон про санкції - це стратегічний удар по Україні, по «партії миру» - тих політичних і суспільно-політичних силах, які виступають за мирне врегулювання конфлікту і реалізацію головного принципу реінтеграції сходу країни: «повернення Донбасу в Україну і України на Донбас». Неминучою, закономірною реакцією радикальних і маргінальних політсил в Україні на дії Вашингтона вже сьогодні стала активізація «партії війни» в українському політикумі. Нескладно спрогнозувати, чим це обернеться для України: новим витком ескалації конфлікту на сході країни, посиленням внутрішніх протиріч. Більш того, це якщо не поховає остаточно реінтеграцію неконтрольованих територій Донбасу, то на довгі роки, а то й на десятиліття унеможливить цей процес. Процес «зшивання» країни і об'єднання Українського народу», - резюмував Медведчук.

Як відомо, 2 серпня  Трамп підписав закон про санкції щодо Росії.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: