Меджліс закликав Захід посилити санкції проти Росії

Меджліс закликав Захід посилити санкції проти Росії

Меджліс кримськотатарського народу закликає ООН, ЄС, Раду Європи, ОБСЄ, НАТО та інші міжнародні організації до посилення санкцій та інших обмежень стосовно Російської Федерації

Меджліс кримськотатарського народу закликав міжнародні організації посилити санкції проти Росії до повного відновлення цілісності України. Про це йдеться в заяві організації, яку опублікував на своїй сторінці у Facebook народний депутат Рефат Чубаров.

«Меджліс кримськотатарського народу закликає ООН, ЄС, Раду Європи, ОБСЄ, НАТО та інші міжнародні організації до посилення санкцій та інших обмежень стосовно Російської Федерації і їх збереження аж до повного відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонів, що включають Автономну Республіку Криму і місто Севастополь», — сказано у заяві «Про загрозу життю Ільмі Умерова, Ахтема Чийгоза, інших політичних в’язнів в окупованому Росією Криму».

Зазначається, що кримінальне переслідування Ільмі Умерова є частиною системного переслідування і цілеспрямованих репресій, здійснюваних російськими окупантами проти кримськотатарського народу.

Також у заяві наголошується, що Меджліс кримськотатарського народу виходить з того, що відповідальність за життя і свободи політичних в’язнів в окупованому Криму, права і свободи всіх його жителів покладаються не лише на державу Україна, а й на уряди і парламенти країн — членів міжнародних організацій, покликаних забезпечити глобальний світ і безпеку людської цивілізації.

«Єдиною умовою, що дозволяє забезпечити права і свободи людини, права кримськотатарського народу — корінного народу Криму, є деокупація Криму і відновлення суверенітету України на території півострова», — сказано у заяві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: