Мексика кілька днів слідкувала за порятунком дівчини з-під завалів: історія виявилася вигадкою

Мексика кілька днів слідкувала за порятунком дівчини з-під завалів: історія виявилася вигадкою
Рятувальна операція у Мексиці
Associated Press

Повідомлялося, що дівчинка назвала своє ім’я – Фріда Софія – нібито поворушила пальцями та сказала, що поряд із нею є інші люди

До сьогодні Мексика слідкувала за спробами рятувальників дістатися до дівчинки, заблокованої під завалами школи, знищеної чотири дні тому потужним землетрусом. Повідомлялося, що дитина назвала своє ім’я – Фріда Софія – нібито поворушила пальцями та сказала, що поряд із нею є інші люди.

Новини про дівчинку переповідали преса, чиновники та волонтери, тож історія набула масштабу національної драми, яка переключила увагу від усіх інших рятувальних робіт.

Та представники ВМС Мексики заявили, що ніякої дівчинки ніколи не існувало. Ніхто на ім’я Фріда Софія не відвідував цю школу.

«У нас немає жодних даних про дівчинку з таким ім’ям, і ми абсолютно впевнені, що це немає стосунку до реальності», – заявив прес-секретар ВМС, додавши, єдина людина, що вважається зниклою безвісти – це співробітник школи.

Тим часом в інших районах Мехіко тривають не менш інтенсивні рятувальні роботи. З вівторка, коли стався землетрус, було врятовано з-під завалів 60 людей.

Землетрус магнітудою 7,1 бала, за останніми даними, забрав життя 273 людей у Мексиці. Зокрема, зруйновано школу а Мехіко, де загинула 21 дитина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: