Мер Бучі, підозрюваний у земельних оборудках, поскаржився, що під час обшуків з міськради винесли 50 баулів з документами

Мер Бучі, підозрюваний у земельних оборудках, поскаржився, що під час обшуків з міськради винесли 50 баулів з документами

Федорук заявив про блокування роботи низки відділів міськради

Роботу низки відділів міськради Бучі заблоковано після обшуків, що відбулися 21 липня. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив мер Бучі Анатолій Федорук, підозрюваний у незаконному виведенні з лісового фонду земельних ділянок.
«Обшуки завершено, складено відповідні протоколи. Але вилучено певні документи, і тому паралізована робота відділу земельних ресурсів, держземагенства, відділів архітектури, фінансів і навіть із надзвичайних ситуацій», - повідомив він.
За його словами, правоохоронці обшукали чотири поверхи міської ради. «Скільки було вилучено документів у томах, мені говорити складно. Але виходячи з інформації, яку до мене довели відповідальні чергові працівники, що перебували в приміщенні, близько 50-60 мішків, таких великих баулів, було вилучено з міської ради», - сказав Федорук.
Коментуючи інформацію, що в результаті обшуків у мерії було вилучено документацію, що підтверджує махінації із землею на сотні мільйонів гривень, мер сказав: «Ой, якщо вони вилучили всі рішення з 2005-го року по даний період, то так, як дехто собі дозволяє узагальнювати ринкову вартість тої чи іншої території, можна говорити все, що завгодно. Ніхто ж не вникає в ті рішення. Наприклад, якийсь Іванов Іван Іванович приватизує земельну ділянку. Але ж ви зверніть увагу, що це не нове виділення. Просто громадянин скористався своїм правом урешті-решт на приватизацію своєї ділянки, яка десятки років є в користуванні його родини».

Нагадаємо, що 21 липня, співробітники правоохоронних органів провели обшуки в мерії Бучі та безпосередньо в маєтку міського голови Анатолія Федорука за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок та подальшої забудови. Його кум, мер сусіднього Ірпеня Володимир Карплюк (в 2010-2011 роках працював заступником міського голови Бучі з економічних питань), якого ГПУ теж підозрює у причетності до цієї справи вже встиг «зникнути» і начебто втік із країни. Як з’ясувалось пізніше, він був повідомлений про підготовку обшуку. І ГПУ з цього приводу вже розпочала внутрішнє розслідування.

Справа, яку закидають мерам, стосується вилучення 890 га землі та незаконної передачі з них 14 га землі в приватну власність 141 підставній особі, а в подальшому –  екс-віце-спікеру Верховної Ради Ігорю Калєтніку.

Обом мерам, за даними ГПУ, інкримінується 364 КК – зловживання своїм службовим становищем, яка передбачає до 6 років ув’язнення. Однак, якщо буде встановлено перевищення службових повноважень за статтею 191 – строк може збільшитися до 12 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: