Мер Конотопа пояснив, чому в місті заборонили УПЦ МП

Мер Конотопа пояснив, чому в місті заборонили УПЦ МП
Артем Семеніхін прямо називає Московський патріархат в Україні підрозділом ФСБ Росії 
фото: ukrinform.ua

Центральна влада навіть попри початок повномасштабної війни з Росією досі не ухвалила заборону церкви ворожої держави

Мер міста Конотоп Сумської області Артем Семеніхін переконаний, що не мав права самоусунутись в питанні заборони УПЦ Московського патріархату хоча б на території очолюваної їм громади. Таку заяву він зробив в інтерв’ю «Главкому».

«Верховна Рада самоусунулася від вирішення цього питання. А я вважаю, що це самоусунення від своєї прямої функції захистити державу, це самоусунення є злочином з боку більшості народних депутатів. Я не хочу бути з ними подільником, тому я зроблю все, що від мене залежить, щоби пришвидшити перемогу України і максимально дотримувалися ті норми Конституції, де говориться, що найвища цінність – це людина», – сказав мер Конотопа.

На його думку, всі давно знають, що Московський патріархат який діє в усіх українських регіонах, є агентурною мережею ФСБ на території України – в рясах. Однак центральна влада навіть попри початок повномасштабної війни досі не ухвалила заборону церкви ворожої держави, хоча депутати вже розробили з цього приводу кілька законопроєктів.

«Річ у тім, що це дійсно (розпорядження про заборону Московського патріархату), можливо, десь і вихід за межі моїх повноважень в якійсь мірі. Але я керувався тим, що у присязі, яку складав при вступі на посаду, було написано чітко, що я зобов’язаний дотримуватися законів України, Конституції. В Основному законі записано, що найвищою цінністю є життя людини, її права і свободи, найвищою цінністю є людина. І написано також, що ніхто не має порушувати кордони України, територіальну цілісність. Я зараз бачу і ми всі бачимо, що відбувається. Ми втратили території тимчасово, нас вбивають, нас ґвалтують, нас викрадають, нас обкрадають», – додав Семеніхін.

Нагадаємо, що 3 травня міський голова Конотопа Артем Семеніхін підписав розпорядження про заборону діяльності УПЦ Московського патріархату на території громади. Він підкреслив, що вирішив заборонити діяльність церкви ворожої держави через загрозу національній безпеці України та висловив переконання, що таке рішення сприятиме консолідації громади та припинить пропаганду РФ у Конотопі.

6 травня місцева влада Броварів, що на Київщині, також оголосила про заборону діяльності УПЦ МП на території міста. Рішення про призупинення діяльності української філії Московської церкви було ухвалене на сесії Броварської міської ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: