Мерія Одеси через суд намагається стягнути з Ківана гроші на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури

Мерія Одеси через суд намагається стягнути з Ківана гроші на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури

Одеська міськрада судиться через торговий центр Kadorr

Виконавчий комітет Одеської міської ради звернувся до Господарського суду Одеської області з позовною заявою про примусове стягнення 3 млн 430 тис 636 грн з ТОВ «Рузана-Плюс». Третьою стороною в судовому позові виступає Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Відповідний документ є у розпорядженні «Українських Новин».

1_10

2_11

3_11

Відповідно до тексту позову, компанія «Рузана-Плюс» ще в 2007 році отримала дозвіл Одеської міськради на проектування і будівництво в історичному центрі Одеси, на вулиці Катерининській, 27 торгово-офісного центру, який в наслідок перетворився в торговий центр Kadorr.

q

w

e

Ця величезна 9-поверхова будівля з підземним паркінгом займає значну частину історичного кварталу.

r

t

Як зазначають місцеві медіа, чи вписується даний новобуд в загальний вигляд старої Одеси, окреме питання. «Зараз же мова піде про справжнє втілення розвиток міста широко розрекламованих обіцянок сирійського бізнесмена Аднана Ківана- власника скандально відомої будівельної компанії KadorrGroup, яка є реальним замовником і власником торгового центру Kadorr (хоча в документах замовником будівництва виступає «Рузана-Плюс»)», - відзначає одне з них.

Одним з пунктів цього договору компанія «Рузана-Плюс» взяла на себе зобов'язання прийняти пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної інфраструктури міста. Це стандартне зобов'язання всіх договорів на дозвіл проведення будівельних робіт, закріплене законодавством України. Ще в 2012 році ТОВ «Рузана-Плюс» сплатила місту свою частку пайової участі - 6 млн.802 тис 594 грн, виходячи з корисної площі об'єкта будівництва в 10 882 кв.м. Але, як згодом з'ясувалося, в ході будівництва початковий проект будівлі був істотно змінений. І замість 10 882 кв м насправді торговий центр Kadorr розміщується на 24 276,8 квадратних метрах площі. Фактично сирійський бізнесмен незаконно збільшив площу торгового комплексу більш ніж в два рази. Про це свідчить сертифікат Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 27.02.2014 р серія IV №164140580458. Про таке ось двократне збільшення площі торгового центру ТОВ «Рузана-Плюс» влада міста не повідомила, копію нового техпаспорта так і не надала.

Виходячи з вищесказаного, одеський муніципалітет вирішив самостійно перерахувати суму пайової участі ТОВ «Рузана-Плюс». Ще в 2016 році було прийнято рішення виконкому про затвердження додаткового розміру пайової участі ТОВ «Рузана-Плюс» в розмірі 3 млн 430 тис 636 грн. Однак по закінченню майже року фірма, за якою будує відомий будівельний махінатор Аднан Ківан так і не перерахувала дану суму в бюджет Одеси.

Як зазначають місцеві медіа, з урахуванням вищесказаного міська влада Одеси вирішили в судовому порядку отримати від приватника належні міській громаді гроші, які підуть на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: