Меркель: безвіз для Туреччини - питання кількох тижнів

Меркель: безвіз для Туреччини - питання кількох тижнів
Фото з відкритих джерел

Меркель обговорила з Ердоганом скасування візового режиму ЄС для Туреччини у кулуарах саміту «Групи двадцяти»

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловлює сподівання на досягнення компромісу між ЄС та Туреччиною щодо безвізового режиму та зазначає, що вирішення цього питання займе кілька тижнів.

Про це Меркель сказала у китайському місті Гуанчжоу, де у неділю розпочався саміт «Групи двадцяти». Перед самітом Ангела Меркель зустрілася з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, повідомляє «Радіо Свобода».

Про остаточні домовленості, однак, поки не йдеться.

Напередодні міністр у справах ЄС Туреччини Омер Челік заявив, що його країна відмовиться від будь-якої співпраці з ЄС щодо біженців, якщо Брюссель не ухвалить рішення про спрощення візового режиму для турецьких громадян.

18 березня Туреччина і ЄС уклали угоду, що має на меті зменшення потоку мігрантів до Європи. У рамках цієї угоди Туреччина зокрема взяла на себе зобов’язання на гроші ЄС надавати притулок тим біженцям, які потрапили у Грецію через турецьку територію.

У липні Туреччина вже заявляла про можливість розірвання угоди з ЄС щодо мігрантів, якщо Брюссель не погодить восени безвізовий режим для турецьких громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: