Меркель готова допомогти Умерову пройти лікування у Німеччині

Меркель готова допомогти Умерову пройти лікування у Німеччині

Порошенко провів телефонну розмову з Меркель, в якій вона дала згоду допомогти з лікуванням Ільмі Умерова у Німеччині

Канцлер Німеччини Ангела Меркель погодилась надати допомогу з лікуванням заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це вона заявила під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-центр адміністрації очільника держави.

Президент розповів Меркель про перебіг подій на Донбасі, зазначаючи, що бойовики знов порушують режим припинення вогню. Понад те, сторони повинні забезпечити безпечний моніторинг окупованих територій місією ОБСЄ.

«Федеральний канцлер наголосила, що Німеччина готова надати допомогу в лікуванні заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Ангела Меркель також вкотре підтвердила виконання Україною всіх критеріїв для здобуття громадянами безвізового режиму з ЄС», – наголошується у прес-центрі.

17 вересня Порошенко звернувся до Меркель з проханням надати заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову можливість для лікування в Німеччині.

Нагадаємо, 7 вересня заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова випустили з психіатричної лікарні, де його примусово утримували російські окупанти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: