Меркель про «нормандську зустріч»: Буде безжалісне підбиття підсумків

Меркель про «нормандську зустріч»: Буде безжалісне підбиття підсумків
Ангела Меркель

Але від завтрашньої зустрічі не варто чекати ні на яке диво, зазначила Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що під час саміту в «нормандському форматі» в Берліні в середу ввечері буде йтися про «підбиття підсумків, просто безжалісне, щодо того, де ми зараз перебуваємо» у виконанні мінських домовленостей про врегулювання ситуації на Донбасі.

За її словами, цей процес зазнає перешкод у багатьох моментах – і в питанні припинення вогню, і в політичних питаннях, і в гуманітарних питаннях. Тому, сказала Меркель, після ретельного обмірковування і багатьох розмов із експертами «було вирішено, що ми маємо вичерпати всі можливості для того, щоб спробувати досягти поступу».

При цьому канцлер наголосила: «Звичайно, від завтрашньої зустрічі не варто чекати ні на яке диво. Але переговори завжди важливі, навіть коли ми дуже різко обмінюємося думками».

Крім того, додала Меркель, у перебігу зустрічі вона і президент Франції Франсуа Олланд будуть також говорити з президентом Росії Володимиром Путіним про дії його країни в Сирії, де через бомбардування сирійською урядовою і російською авіацією інфраструктури міста Алеппо гинуть усе нові цивільні мешканці.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у тристоронньому форматі за участю президента Франції Франсуа Олланда та канцлера ФРН Ангели Меркель, під час якої сторони домовилися провести зустріч глав держав у «нормандському форматі» 19 жовтня у Берліні для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських угод.

У Кремлі згодом підтвердили, що на зустріч з лідерами України, Німеччини та Франції у Берліні також збирається Путін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: