Меркель розповіла, коли Україна отримає контроль над кордоном

Меркель розповіла, коли Україна отримає контроль над кордоном

Канцлер Німеччини Ангела Меркель

За словами Меркель, питання про озброєну місію ОБСЄ слід підняти лише після запуску виборчого процесу на Донбасі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Україна має отримати контроль над власним кордоном «у кінці процессу».

Про це вона сказала на брифінгу після завершення переговорів у Берліні.

«Україна отримає остаточний контроль над власним кордоном тільки вкінці процесу, а до того ми маємо згоду, що спостерігачі ОБСЄ можуть рухатися вільно аж до кордону. Інколи це можливо, інколи проблематично, і російський президент це зазначив», - сказала вона.

Також, за словами Меркель, питання про озброєну місію ОБСЄ слід підняти лише після запуску виборчого процесу на Донбасі.

«Коли буде існувати закон про вибори, і процес місцевих виборів будуть готувати, тоді можна буде говорити й про озброєну місію ОБСЄ», - сказала канцлер.

Раніше Меркель заявляла, що одна із цілей «дорожньої карти» полягає у поверненні Україні доступу до кордону в Луганській і Донецькій областях.

Нагадаємо, 19 жовтня відбулась зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Зустріч завершилася о 00:15 четверга за Києвом.

Почалися переговори з півгодинним запізненням через затримку російської делегації. Планувалося, що зустріч у Берліні щодо України завершиться вже о 22:00 за київським часом. На зустрічі Порошенко не потиснув руки Путіну.

Найдовші за часом переговори глав Росії, Німеччини, Франції та України відбулися в лютому 2015 року, вони тривали понад 16 годин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: