Меркель відмовилась від пропозиції Обами розширити «нормандський формат» - ЗМІ

Меркель відмовилась від пропозиції Обами розширити «нормандський формат» - ЗМІ

Обама пропонував зробити це за рахунок Вашингтона

Наприкінці квітня президент США Барак Обама, спілкуючись із канцлером ФРН Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити «нормандський формат» за рахунок Вашингтона. Про це повідомляє DT.UA з посиланням на джерела видання.
«За твердженнями наших джерел, наприкінці квітня Барак Обама, спілкуючись із Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити «нормандський формат» за рахунок Вашингтона. І отримав ввічливу відмову», - йдеться у статті.
Як пише видання, під час недавньої зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки» і останнього раунду переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську Кремль укотре спробував нав'язати свій план виборів у ОРДЛО. «Наскільки відомо, там знову фігурували жорстка «мажоритарна», не менш жорсткий ценз осілості (до виборів не можуть бути допущені особи, котрі не проживали на цій території впродовж останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ та політичних партій. Україна цей план відкинула і була підтримана західними союзниками. Крок Москви був, швидше, ритуальним, а реакція на нього — очікуваною. Такою ж невдалою (принаймні поки що) була спроба «розміняти» звільнення незаконно утримуваних у ОРДЛО українських громадян на набуття чинності законом про амністію», - йдеться у статті.
Нагадаємо, раніше одразу кілька учасників Мінського процесу зізналися, що переговори в білоруській столиці фактично перетворилися на ширму, і усвідомлюють, що можливі прориви можуть забезпечити тільки перші особи держав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: