Меркель запевнила, що вирішувати українське питання без України не будуть

Меркель запевнила, що вирішувати українське питання без України не будуть

Меркель заявила, що у Китаї рішення щодо зустрічі в нормандському форматі не приймалися

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що не знає, коли відбудеться наступна зустріч «нормандської четвірки», а у Китаї ніяких рішень не приймалося у відсутності України.

Про це вона заявила за підсумками саміту «Великої двадцятки», що завершився у понеділок у китайському Ханчжоу, повідомляє «Укрінформ».

«Стратегічно важливого тут (на саміті «Великої двадцятки» – ред.) нічого не сталося. Для цього (врегулювання ситуації на Донбасі – ред.) нам потрібна Україна», – сказала Меркель.

Вона нагадала, що у Китаї сторони не змогли зустрітися у «нормандському форматі», тому її зустрічі з іншими лідерами «не були стратегічними переговорами». Меркель не виключає, що наступна зустріч у «нормандському форматі» на рівні глав держав і урядів все ж відбудеться, але «чітких термінів» представити не може.

Глава уряду ФРН повідомила, що провела інтенсивний обмін думками з українського питання з президентом США, з яким у Берліна «однаковий підхід» – підтримують Мінський процес.

На брифінгу у Берліні представник німецького уряду Ульріке Деммер підтвердила, що Меркель обговорювала українську тематику з російським, американським і французьким президентами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: