Мей визнала помилки під час ліквідації наслідків пожежі у Лондоні

Мей визнала помилки під час ліквідації наслідків пожежі у Лондоні
Прем'єр Британії Тереза Мей

Про хід публічного розслідування прем’єру Британії доповідатимуть особисто

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей визнала помилки влади країни при ліквідації наслідків пожежі у висотному житловому будинку Grenfell Tower в Лондоні.

Заяву прем'єра, зроблену після її зустрічі з постраждалими, поширила канцелярія глави уряду.

«Реакція наших служб оперативного реагування, Національної системи охорони здоров'я і місцевої громади була героїчною. Але, відверто кажучи, надання підтримки сім'ям, які потребували допомоги або основної інформації в перші години після цієї жахливої трагедії, не було забезпечено досить добре. Я почула про цю стурбованості і віддала розпорядження про вжиття негайних заходів про надання допомоги родичам жертв і тим, хто вижив»,  - заявила Мей.

Британський прем'єр також розпорядилася почати «відкрите і прозоре» публічне розслідування трагедії, пообіцявши сплатити з держбюджетних коштів витрати на юридичну допомогу постраждалим.

«Сьогодні було вирішено, що про хід публічного розслідування мені доповідатимуть особисто. Як прем'єр міністр я буду відповідати за його виконання», - інформувала голова уряду.

Мей також повідомила, що віддала доручення місцевим радам перевірку безпеки всіх висотних житлових будинків на зразок Grenfell Tower.

Нагадаємо, в п’ятницю прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей анонсувала виділення 5 мільйонів фунтів стерлінгів для мешканців згорілого будинку в Лондоні.

Як відомо, в ніч проти середи, 14 червня, на заході Лондона пожежа охопила 27-поверховий житловий будинок.

Повідомляється про понад 50 постраждалих. За останніми даними, загинули 30 осіб, із них наразі ідентифіковано шістьох. В суботу поліція визнала загиблими 58 зниклих безвісти після пожежі в Лондоні.

Наразі невідоме місцезнаходження цілих сімей. За останніми даними, зникли безвісти щонайменше 65 людей. У четвер ввечері рятувальники тимчасово припиняли пошуки постраждалих.

В мережі оприлюднено перше відео зі згорілої лондонської багатоповерхівки.

За словами очевидців, будівля практично вигоріла зсередини.

Під час реконструкції споруди її зовнішні стіни були облицьовані спеціальним теплоізоляційним матеріалом, передають місцеві ЗМІ. За даними журналістів, для покриття фасаду використали дешевші теплоізоляційні панелі, які не були вогнетривкими, хоч і коштували на два фунти стерлінгів за штуку менше, ніж вогнетривкі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: