Мільйонер Янковський програв суд російському «Сбербанку», куди в розпал революції сховав $4 млн

Мільйонер Янковський програв суд російському «Сбербанку», куди в розпал революції сховав $4 млн
Микола Янковський мусить заплатити російському банку за транзакцію у 4 млн дол.

Екс-регіоналу не сподобалося, що банк узяв з нього чималу комісію за транзакцію

За два дні до втечі Віктора Януковича з України екс-регіонал Микола Янковський розмістив у «Сбербанку Росії» 4 млн доларів. Після зміни влади політик-бізнесмен перевів кошти в інший банк. Про це можна дізнатися з Єдиного реєстру судових рішень.

Відповідно до рішення суду, ця операція коштуватиме власнику півмільойна гривень – саме стільки колишній народний депутат Партії регіонів та екс-голова правління акціонерного товариства «Концерн Стірол» Микола Янковський мусить заплатити російському банку за транзакцію у 4 млн дол.

Відповідно до інформації з ЄРСР, 18 лютого 2014 р. Янковський розмістив 4 млн доларів на депозитному рахунку, уклавши з банком договір з терміном повернення вкладу 22 серпня 2014 р. Дата вкладення дозволяє зробити припущення про те, що Янковський, імовірно, готувався виїхати до сусідньої держави разом з іншими членами ПР та людьми, наближеними до екс-президента Віктора Януковича.

Однак Янковський залишився в Україні, і 22 серпня 2014 року у зв'язку із закінченням терміну дії договору кошти було перераховано на поточний рахунок Янковського в банку. 28 серпня 2014 року мільярдер перераховував 4 млн дол. на поточний рахунок в інший банк – «Укрексімбанк». За проведення операції перерахування коштів «Сбербанк» стягнув комісію в розмірі 555 тисяч грн. Янковський вважає цю комісію незаконною, оскільки про її наявність та розмір йому не було повідомлено.

Однак Печерський районний суд міста Києва визнав вимоги Янковського необґрунтованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: