Мінекономіки скасувало санкції щодо низки імпортерів скрапленого газу

Мінекономіки скасувало санкції щодо низки імпортерів скрапленого газу

Причетність суб'єктів господарювання до завдання шкоди інтересам України не доведено

Служба безпеки України зняла претензії до 15 імпортерів скрапленого газу та їхніх контрагентів, а Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало санкції щодо них.

Накази МЕРТ про скасування санкцій №261 і №262 від 24 лютого вже оприлюднені на сайті відомства.

«23 лютого СБУ повідомила МЕРТ, що первинні дані про правопорушення, які здійснюють імпортери та їхні контрагенти, доведено частково, а причетність суб'єктів господарювання до завдання шкоди інтересам України не доведено. На підставі цієї інформації СБУ МЕРТ пропонує скасувати дію спеціальних санкцій відносно 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів», – зазначили в прес-службі МЕРТ.

Зокрема, санкції скасовано щодо компаній «НП-Трейдинг», «Нафтопродукт-Трейдинг», «Віолана-Пек», «Логістик Менеджмент Сістемс», «Галон-Груп», «СВГ Плюс», «Євростандарт Автогаз», «Надія», «Олан», «Род-Ник», West Trading&Marketing Oil, Restimpex System, Tarone Trade, Ameralda Trading Limited, Danier Holdings.

Як повідомлялося, введення санкцій ґрунтувалося на інформації СБУ про те, що імпортери акумулювали кошти на офшорних рахунках і частково використовували їх на фінансування бойовиків в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: