Міністр інфраструктури розповів, коли Україна застосує «дзеркальні» санкції щодо РФ

Міністр інфраструктури розповів, коли Україна застосує «дзеркальні» санкції щодо РФ

Україна вже пережила першу хвилю російських санкцій, яка була на початку цього року

Україна введе санкції у відповідь щодо РФ на наступний день після початку дії обмежувальних заходів Москви. Станом на сьогодні це лише документ, який не заснований на практиці. Про це під час брифінгу журналістам повідомив глава Мінінфраструктури України Володимир Омелян.

«З нашої сторони це рішення буде запроваджено наступної доби з 00:00. Ми наразі бачимо тільки указ Президента РФ, який був опублікований неочікувано навіть для самих чиновників РФ. Це свідчить про рівень підготовки прийняття рішень у цій країні. Безперечно він несе виключно шкоду, в першу чергу для Кремля. Бо ще раз підтверджує відсутність будь-якого змісту і логіки в діях керівництва цієї держави», - заявив міністр.

Він запевнив, що уряд до цього був готовий, і Україна вже пережила першу хвилю російських санкцій, яка була на початку цього року.

«Цього разу вони стараються посилити ці заходи. Ми, звичайно, опублікуємо свій план дій, як тільки зрозуміємо що це не просто пусті загрози, як це деколи буває, що вони публікують документ, за яким не буває жодних дій.А насправді ми вживатимемо тих дій, які вважаємо за необхідне у відповідь. Наступного дня після того, як ці дії будуть застосовані на практиці. Поки що це документ без жодних пояснень, без жодних інструкцій в першу чергу для російських чиновників і органів вади, вони теж не знають як діяти», - наголосив Омелян.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Російська Федерація запровадила додаткові обмеження щодо транзиту українських товарів через свою територію. Цим указом запроваджено додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України. Указ розширює обмеження транзиту до Республіки Казахстан і на транзит до Киргизької Республіки. Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів «під ембарго».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: